Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Hokeja izlases pasaules čempionāta laikā ēdienreizēs varēs pulcēties pēc "burbuļa principa"

Hokejisti un to apkalpojošais personāls Rīgā notiekošā pasaules čempionāta laikā ēdienreizēs varēs doties kopā, ievērojot "burbuļa principu", lai neieturētu maltīti kopā ar citām hokeja izlasēm, ceturtdien lēma Ministru kabinets.

Vienlaikus hokejistiem un to apkalpojošajam personālam būs stingri jāievēro pārējie nosacījumi izstrādātajā Covid-19 drošības protokolā.

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) atgādināja, ka no 21.maija līdz 6.jūnijam Latvijas galvaspilsētā Rīgā norisināsies pasaules čempionāts hokejā vīriešiem, kurā piedalīsies 16 pasaulē labākās hokeja izlases, kas kopumā aizvadīs 64 spēles. Čempionāta laikā tā dalībnieki, ievērojot īpaši čempionātam izstrādāto Covid-19 drošības protokolu, ārpus treniņiem un spēlēm uzturēsies viesnīcā, kur arī ir paredzēts nodrošināt dalībnieku ēdināšanu.

Savukārt līdz šim Ministru kabineta noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai bija noteikts, ka sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts ēdienu izsniegt tikai līdzņemšanai. Kā uzsvēra IZM, izņēmumi no minētā noteikuma ir attiecināmi tikai uz sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem ārā. Izņēmums attiecināts arī uz ražošanas uzņēmumiem, kur tas nav iespējams, vienlaikus arī nosakot ražošanas uzņēmumu darbinieku ēdināšanai specifiskus nosacījumus, tai skaitā, ka ēdināšanas laikā pie viena galdiņa atrodas tikai viena persona un starp galdiņiem ir divu metru distance.

IZM atzīmēja, ka čempionāta dalībnieki nav pielīdzināmi ražošanas uzņēmumu darbiniekiem, tādēļ uz viņu ēdināšanu patlaban ir attiecināmi vispārējie noteikumi par ēdiena izsniegšanu tikai līdzņemšanai (faktiski individuāla ēšana viesnīcas numurā). Turklāt ne visi no ražošanas uzņēmumu darbinieku ēdināšanas nosacījumiem būtu piemērojami arī čempionāta dalībnieku ēdināšanai, ņemot vērā sporta komandu režīma specifiku.

Ministrijā pauda, ka saskaņā ar čempionāta Covid-19 drošības protokolu čempionāta dalībniekiem ir izvirzīti īpaši stingri noteikumi, tai skaitā ir paredzēta regulāra dalībnieku testēšana, noteikta pārvietošanās kārtība un maršruti, komandu savstarpēja saskare iespējama tikai spēles laikā. Vienlaikus komandas dalībnieki treniņu un spēļu laikā (tai skaitā ģērbtuvēs) objektīvu iemeslu dēļ uzturas kopā, tomēr saglabājot kontaktus tikai komandas iekšienē - spēlētāju, treneru un apkalpojošo sporta darbinieku vidū.

Tādēļ uz čempionāta dalībnieku ēdināšanu noteiktām personu grupām, tostarp hokeja komandām, kurām ir ikdienas saskare, ir attiecināmi nosacījumi par ēšanu pēc vienas mājsaimniecības vai ražošanas uzņēmumu grupas principa, vienlaikus ņemot vērā čempionāta specifiku. 

Šāds priekšlikums tika atbalstīts arī hokeja čempionāta rīcības komitejā, kura regulāri skatīja čempionāta organizatoriskos jautājumus.

LETA jau ziņoja, ka rīcības komitejā atbalstīja priekšlikumu, ka ēdienreizēs viena hokeja izlase atradīsies vienā telpā tā, lai tai nebūtu jākontaktējas ar citu valstu komandu pārstāvjiem. Nākamā kopā tikšanās reize komandai būs treniņu un spēļu laikā.

IZM valsts sekretāra vietnieka, Sporta departamenta direktors Edgars Severs iepriekš aģentūrai LETA uzsvēra, ka attiecībā uz Covid-19 protokoliem "sportiskajā pusē" ir noteikti skaidri un stingri nosacījumi, tostarp "burbuļu" principa ievērošana, testēšanās un pašizolācija, kas čempionāta laikā būs jāievēro. Covid-19 protokols ir pārspriests ar Slimību profilakses un kontroles centra un Veselības ministrijas ekspertiem. Kā paredz drošības protokols, hokejisti viesnīcas numuriņos dzīvos pa vienam, nevis divatā no vienas komandas, kā tas bija paredzēts iepriekš. Viesnīcu izmaksas divu miljonu eiro apmērā segs Starptautiskā hokeja federācija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi