Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Girgensons: Pieņemu to lomu, kas man iedalīta

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuram šī ir debijas sezona Nacionālajā hokeja līgā (NHL), Bufalo Sabres vienībā pieņem to lomu, kas viņam iedalīta, neatkarīgi no tā, vai jāspēlē malējā vai centra uzbrucēja postenī.

Šo sezonu Girgensons sāka kā malējais uzbrucējs, lai gan pirms tam ilgstoši bija spēlējis centra uzbrucēja pozīcijā. Novembra vidū Sabres komandu pārņēma Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolands, kurš latviešu uzbrucēju pārvirzīja uz centra posteni. Tomēr jau pēc dažām spēlēm Girgensons atkal iejutās malējā uzbrucēja lomā.

"Uzskatu, ka viņš ir viens no tiem hokejistiem, kurš labi izskatīsies gan centrā, gan malā," portālā Buffalo News citēts Nolans. "Mums tikai ir jāizdomā veids, kā panāksim to, lai viņš izmanto savas labākās īpašības. Ja vēlamies, lai viņš spēlē malējā uzbrucēja pozīcijā, mums viņš tajā arī ir jāiespēlē. Pēc dažiem gadiem viņš var būt ļoti spēcīgs malējais uzbrucējs."

Tikmēr pats Girgensons pauda, ka tā viņam ir jauna pieredze.

"Treneri zina, ka varu spēlēt gan centrā, gan malā. Nekad neteikšu, ka nevaru spēlēt kādā no pozīcijām. Tas ir tikai labāk man. Es varu būt universāls hokejists, kad vien komandai tas ir vajadzīgs," sacīja Girgensons.

"Daudziem spēlētājiem labāk patīk spēlēt centrā, taču būtiski ir tas, cik daudz komandā ir centra uzbrucēju un kā viņiem padodas spēle. Esmu tikai priecīgs, ka esmu šajā līgā un pieņemu to lomu, kas man ir," izteicās 19 gadus vecais latviešu uzbrucējs, kurš atklāja, ka arī pērn, uzsākot gaitas Amerikas hokeja līgā (AHL), klājies grūti. "Tomēr, turpinot smagi strādāt, iespējas būs un vārti tiks gūti."

Girgensons šosezon NHL aizvadījis 24 spēles, kuru laikā vienreiz pārspējis pretinieku vārtsargu un piecas reizes rezultatīvi piespēlējis komandas biedriem. Tāpat uzbrucēja kontā negatīvs lietderības koeficients -3, kas ir viens no labākajiem Sabres komandā.

Savukārt Bufalo vienībai šī sezona pagaidām nav izdevusies, jo tā ar 25 spēlēs iekrātiem 11 punktiem ne tikai ir pēdējā Atlantijas divīzijā, bet arī visā līgā, turklāt piedzīvojusi jau četrus zaudējumus pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi