Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

FOTO: Rastorgujevam 14.vieta masu startā

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs otrdien Soču ziemas olimpisko spēļu 15 km distancē ar masu startu ieņēma 14.vietu, četrās šautuvēs pieļaujot trīs kļūdas. Šī bija pēdējā individuālā distance olimpiskajā biatlona programmā.

Distanci Andrejs sāka lēni, slēpojot grupas beigās, tomēr visi pieci sašautie mērķi guļus ļāva alūksnietim pakāpties uz 13.vietu, 12,5 sekundes aiz līdera Antona Šipuļina (Krievija). Pirms otrās šautuves Andrejs jau ielauzies labāko astoņniekā, tomēr viens soda aplis atmet mūsējo uz 11.vietu (+29.0). Par līderi kļuva norvēģis Emīls Hegle Svendsens.

Pie 7.8 km atzīmes Andrejs jau pakāpies uz 7.vietu, tikai 15,5 sekundes aiz līderiem. Trešajā šautuvē stāvus gan vēl viena kļūda, pēc kuras 13.vieta (+40.3), tikmēr līderis aizvien Svendsens. Tiesa, turpat aiz viņa vēl vairāki spēcīgi biatlonisti. Pirms pēdējās šaušanas Rastorgujevs strauji kāpināja tempu - pie 10.8 km atzīmes jau 10.vieta (+33.1). Pēdējā šautuvē vēl viena kļūda un 12.vieta, minūti aiz līderiem. Tikmēr vadībā jau francūzis Martins Furkāds.

Latvijas biatlonists pie 13.8 km atzīmes pakāpās uz 11.vietu, bet finišā 14.pozīcija, minūti un 24 sekundes aiz uzvarētāja.

Rastorgujevs: Ar ko lai es būtu apmierināts?

Par čempionu kļuva norvēģis Svendsens, finišā apsteidzot Furkādu - starpība tik maza, ka bija nepieciešams fotofinišs. Furkādam pie diviem Soču zeltiem tiek sudrabs. Trešais čehs Ondržejs Moravecs, kuram tā arī otrā medaļa Sočos pēc sudraba iedzīšanā. Svendsens un Moravecs šāva nekļūdīgi, bet Furkāds kļūdījās reizi - pēc pirmās šautuves viņš atradās tikai 23.vietā, bet spēja aizsniegties līdz medaļai.

Šajā distancē startēja 30 labākie biatlonisti pēc Pasaules kausa un olimpiskajiem rezultātiem.

Iepriekš Rastorgujevs izcīnīja 17.vietu 10 km sprintā, 12,5 km iedzīšanā pakāpās uz 9.pozīciju, bet 20 km individuālajā distancē ierindojās 33.vietā. Masu starts bija pēdējais Andreja starts Sočos, kas ir otrās biatlonista karjerā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi