Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

FOTO: Abas latvietes slalomā ieslēpo starp 40 labākajām

Soču olimpiskajās spēlēs šodien ar braucieniem slaloma disciplīnas sacensībās dalību Olimpiādē noslēdza Latvijas kalnu slēpotājas Agnese Āboltiņa un Lelde Gasūna. Abām meitenēm izdevās ne tikai sasniegt finišu abos braucienos, bet arī ierindoties starp 40 labākajām.Pirmajā braucienā Gasūna ierindojās 37.vietā, no līderes Mikaelas Šifrinas (ASV) atpaliekot 7,85 sekundes, bet Āboltiņa finišēja 49.pozīcijā (+12.82). Otrajam braucienam kvalificējās 60 finišējušās sportistes.

Tajā Gasūnai izdevās pakāpties uz 30.vietu (+12.75), bet Āboltiņa noslēgumā izcīnīja 37.pozīciju (+22.08). Abus braucienus veica 49 sportistes.

Uzvarētāja Šifrina par 0,53 sekundēm apsteidza austrieti Marlīsu Šīldu, kura pēc pirmā brauciena bija tikai sestā. Tikmēr no septītās vietas uz bronzas pozīciju pakāpās viņas tautiete Katrīne Cetela (+0.81).

Tikai 18 gadus vecā Šifrina kļuva par jaunāko olimpisko čempioni slalomā šīs disciplīnas vēsturē. Tikmēr Šīlda tika pie ceturtās olimpiskās godalgas karjerā, tomēr neviena no tām nav augstākā kaluma.

Jau vēstīts, ka tikai 18 gadus vecā Āboltiņa supergigantā ierindojās 31.vietā, bet milzu slalomā izstājās otrā brauciena laikā. Tikmēr 23 gadus vecā Gasūna startējusi tikai milzu slaloma sacensībās, kur pirmajā braucienā nespēja sasniegt finišu.

Pirms pāris gadiem par Latvijas labāko kalnu slēpotāju tika uzskatīta Gasūna, bet kopš tā laika viņa vairakkārt guvusi smagas traumas, tāpēc tagad jau lielākās cerības tiek liktas uz Āboltiņu, bet lielus panākumus viņa vēl nav guvusi.

Latviju pirmoreiz kalnu slēpošanā pārstāv uzreiz pieci sportisti, turklāt viņi visi to paveikuši pašu spēkiem, izpildot nepieciešamos kvalifikācijas normatīvus. Līdz šim Latvijai kalnu slēpošanā bagātīgākās bija 1936. un 2010.gada olimpiskās spēles, kad uz starta stājās pa trim sportistiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi