Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Fāzels: Ja nebūtu KHL, Latvijā profesionāls hokejs, iespējams, nepastāvētu

Ja nebūtu izveidota Kontinentālā hokeja līga (KHL), Latvijā, iespējams, vairs nepastāvētu profesionāls augstākā kaluma hokejs, uzskata šveicietis Renē Fāzels, kurš šonedēļ tika pārvēlēts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidenta amatā.

Sniedzot savu vīziju par nākamajiem četriem prezidentūras gadiem, Fāzels īpašu lomu savā uzrunā atvēlēja arī KHL.

"Ar KHL prezidentu Aleksandru Medvedevu man bijušas daudzas diskusijas par šīs līgas lomu pasaules hokejā. Iespējams, ka daudziem KHL bieži radījusi galvassāpes, tomēr ne mirkli nešaubos, ka bez šīs līgas Latvijā, Baltkrievijā, Kazahstānā un Ukrainā, iespējams, vairs nebūtu profesionāla augstākā līmeņa hokeja," paziņoja Fāzels.

"Tagad līgai pievienojies arī Slovākijas klubs Bratislavas Slovan. Zinoši cilvēki man saka, ka, paliekot Slovākijas čempionātā, komanda nespētu uzturēt tās augsto līmeni. Ar šādiem piemēriem redzam KHL paveiktos labos darbus, uzturot un attīstot hokeja līmeni atsevišķās valstīs," piebilda IIHF prezidents.

Fāzels uzsvēris, ka IIHF jāturpina cieši strādāt kopā ar KHL, nodrošinot pēc iespējas vienmērīgāku līgas izplešanos Rietumu virzienā.

Tāpat savā uzrunā Fāzels uzsvēris, ka daudzos sporta veidos izplatītā spēļu sarunāšanas sērga hokeju lielā mērā ir apgājusi ar līkumu, kā arī izcēlis nepieciešamību turpināt ciešu sadarbību ar Nacionālo hokeja līgu (NHL).

Fāzels IIHF prezidenta amatā atrodas jau kopš 1994.gada, kad amatā nomainīja vācieti Ginteru Sabecki. Viņš organizāciju vadīja visilgāk - 19 gadus. Tā kā Fāzels tika pārvēlēts IIHF prezidenta amatā, tad tagad tieši viņš kļūs par organizāciju visilgāk vadījušo prezidentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi