Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Fāzels baltkrievu pusei atkārtoti apliecinājis vēlmi PČ hokejā aizvadīt Minskā un Rīgā

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels Baltkrievijas Hokeja federācijai (FHB) atkārtoti apliecinājis vēlmi 2021.gada pasaules čempionātu aizvadīt Minskā un Rīgā, ziņo FHB.

Pēc vardarbīgas protestu apspiešanas Baltkrievijā Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā Latvijas valdība septembra sākumā informēja IIHF par nevēlēšanos šādos apstākļos čempionātu rīkot kopā ar Baltkrieviju, kā arī lūdza IIHF Baltkrievijas vietā atrast citu valsti, kurā varētu notikt daļa no čempionāta.

Trešdien FHB prezidents Dmitrijs Baskovs piedalījās vidoekonferencē ar Fāzelu, kurš atkārtoti paudis vēlmi rīkot čempionātu Minskā un Rīgā.

"Mums bija konstruktīva saruna ar IIHF. Fāzels kārtējo reizi apstiprināja IIHF vēlmi nākamajā pavasarī aizvadīt čempionātu Minskā un Rīgā. Apspriedām vairākus jautājumus, kas saistīti ar epidemioloģisko pasākumu piemērošanu dalībniekiem un viesiem. Jebkurā gadījumā esam gatavi jebkādos apstākļos aizvadīt čempionātu un gatavoties tam kopā ar saviem Latvijas partneriem," FHB citē Baskova teikto.

LETA jau ziņoja, ka IIHF pagaidām neplāno pārcelt 2021.gada pasaules čempionātu uz citu norises vietu un nevēlas izdarīt kādus politiskus paziņojumus.

2021.gada pasaules čempionātu rīko Minska kopā ar Rīgu. Minska pasaules čempionātu uzņēma arī 2014.gadā, un jau toreiz Eiropas Parlaments aicināja IIHF liegt Baltkrievijai uzņemt meistarsacīkstes, norādot uz varas iestāžu represijām pret opozīciju.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā IIHF kongresā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi