Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Dānija papildlaikā sarūgtina Vāciju; turpinās baltkrievu neveiksmju sērija

Dānijas hokeja izlase piektdienas vakara spēles papildlaikā sarūgtināja mājiniekus Vācijas sāncenšus, gūstot grūtu uzvaru 3:2. Savukārt otrā grupā spēlējošie Francijas hokejisti vien "bullīšu" sērijā pārspēja Baltkrievijas izlasi, sagādājot tai piekto zaudējumu - spēles rezultāts 4:3.

Visi vārti spēles pamatlaikā tika gūti pirmajā periodā, kad devītajā spēles minūtē pēc tam, kad Dānijas izlases vārtsargs Sebastians Dāms bija atvairījis ripu, to no gaisa vārtos trāpīja Patriks Raimers. Jau neilgi pēc tam dāņiem bija iespēja panākt izlīdzinājumu, taču tas netika izmantots, turklāt pretuzbrukumā Brukss Meisiks guva otros vārdus Vācijas labā.

Perioda turpinājumā abas ripas Denija aus der Birkena sargātajos vārtos raidīja Dānijas izlases hokejisti Frederiks Storms un tad vien pēc 25 sekundēm - Mortens Poulsens. 2:2.

Visas spēles garumā abas komandas apmainījās vairākiem vārtu gūšanas momentiem, tomēr tos neizdevās realizēt.

Papildlaikā savu cietoksni vienreiz paguva glābt Dāms, bet pretuzbrukumā uzvaru Dānijas komandai izrāva Peters Regins.

Līdz ar to Dānijas izlasei šajā mačā divi punkti, bet vāciešiem - viens.

Jāpiebilst, ka Dānijas uzvara ir par labu arī Latvijas izlasei, kas dāņus ar 3:0 pieveica savstarpējā spēlē. Ar vāciešiem Latvijas izlase cīņā par vietu ceturtdaļfinālā tiksies otrdien plkst 21:15 (pēc Latvijas laika). Līdz tam vēl jāspēlē sestdien ar ASV izlasi (plkst. 13:15) un pirmdien - ar Krievijas valstsvienību (plkst. 21:15).


Savukārt mačā Parīzē mājinieki francūži ātri izvirzījās vadībā, taču čempionātā neveiksmju sēriju piedzīvojušie Baltkrievijas hokejisti spēja veiksmīgi turēties pretī un pēc Aleksandra Pavloviča un Jegora Sarangoviča precīzajiem metieniem rezultāta tablo pēc otrā perioda vēstīja neizšķirtu 2:2. Aleksandrs Kulakovs 42.minūtē baltkrievus jau izvirzīja vadībā, tomēr jau 53.minūtē neizšķirtu panāca francūzis Pjērs Eduārs Belemārs.

Spēles pamatlaikā, tāpat arī papildlaikā uzvarētāju tā arī noskaidrot neizdevās. Pēcspēles "bullīšu" sērijā uzvaras punktu francūžiem iemeta Maskavas CSKA klubā spēlējošais Stefāns da Kosta.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi