Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bļugeram rezultatīva piespēle Penguins uzvaras vārtu guvumā

Latvijas hokejists Teodors Bļugers otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē rezultatīvi piespēlēja Pitsburgas Penguins uzvaras vārtu guvumā papildlaikā.

"Penguins" viesos ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Vašingtonas "Capitals".

Bļugers laukumā pavadīja 14 minūtes un 49 sekundes, no kurām minūte un 52 sekundes nospēlētas mazākumā. Viņš papildlaika otrajā minūtē "Penguins" aizsardzības zonā ieguva ripu un ar to šķērsoja visu laukumu, bet pie "Capitals" vārtiem uz kreiso laukuma pusi piespēlēja Kasperi Kapanenam, kurš arī guva uzvaras vārtus.

 

 

Latvijas izlases hokejists šajā mačā arī divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, reizi atņēma pretiniekam ripu un uzvarēja deviņos no 12 iemetieniem. Viņš spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šī bija jau ceturtā spēle pēc kārtas, kurā Bļugers izcēlies ar rezultativitātes punktu, bet šajā laika periodā viņš iekrājis 1+3.

Pirmā perioda septītajā minūtē, "Penguins" spēlējot skaitliskajā vairākumā, aizsargs Kriss Letangs vārtu priekšā pamanīja Jevģēņiju Malkinu, kurš brīdi vēlāk mainīja ripas lidojuma virzienu un panāca 1:0. Ričardam Paniks izlīdzinājumu panāca vien otrā perioda piektajā minūtē, taču deviņas minūtes vēlāk bijušais Pitsburgas spēlētājs Konors Šīrijs guva "Capitals" otros vārtus.

"Penguins" bija nepieciešamas 22 sekundes, lai otrajā periodā atgrieztu neizšķirtu, kas izdevās Džeikam Genclam. Trešajā periodā neviena no komandām vārtus neguva.

Kapanens un Gencls spēli noslēdza ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Pirmais no viņiem tika nosaukts par spēles pirmo zvaigzni. 

"Penguins" ar 21 punktu 17 spēlēs Austrumu konferencē ieņem trešo vietu.

Citā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" ar Matīsu Kivlenieku uz rezervistu soliņa mājā ar 5:6 (1:2, 2:2, 2:1, 0:0, 0:1) "bullīšos" zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Savainojuma dēļ komandai vairākas nedēļas nevarēs palīdzēt Elvis Merzļikins, kā rezultātā otrā numura pienākumi kādu laiku uzticēti Kivleniekam.

Mājiniekiem divu vārtu deficītu palīdzēja atspēlēt Olivers Bjorkstrands, kurš trešā perioda vidū sākotnēji panāca 4:5, bet četras minūtes līdz mača beigām guva "Blue Jackets" piektos vārtus. Vēlāk otrajā metienu sērijā "Blackhawks" uzvaru "bullīšos" nodrošināja Alekss Debrinkats.

Patriks Keins šajā spēlē guva vārtus un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Amerikāņu uzbrucējam tie bija jau 398.vārti NHL karjerā. Karls Soderberjs atzīmējās ar 1+2, kamēr Dominiks Kubalīks iekrāja par vienu piespēli mazāk. Mājinieku rindās Patriks Laine guva divus vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja, Kemam Etkinsonam 1+1, bet divas rezultatīvas piespēles nopelnīja arī Džeks Roslovičs un Sets Džounss.

"Blue Jackets" ar 21 punktu 20 mačos Centrālajā divīzijā ierindojas piektajā vietā.

Tikmēr Bufalo "Sabres", kas šosezon spēlē bez savainojumu guvušā Zemgus Girgensona, viesos ar 4:1 (0:0, 1:0, 3:1) uzvarēja Ņūdžersijas "Devils".

"Sabres" rindās 1+1 iekrāja Sems Reinhārts, bet ar vārtiem izcēlās Viktros Ūlufsons, Rasmus Asplunds, Dilans Kozenss un Kodijs Īkins, kamēr "Devils" komandā "golu" iemeta Ņikita Gusevs.

Bufalo komanda šosezon 16 spēlēs guvusi 14 punktus, kas Austrumu konferencē dod pēdējo jeb astoto vietu.

Trešdien neviena no Latvijas hokejistu pārstāvētajām vienībām laukumā nedosies.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi