Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar trijām ripām nepietika

Rīgas Dinamo atjauno intrigu KHL spēlē Magņitogorskā, bet pārāk tālu bija atlaisti mājinieki.

Pakaļdzīšanās ar palikšanu tukšā. Šosezon jau vairākkārt izspēlēto scenāriju ceturtdien Magņitogorskā piedāvāja Rīgas Dinamo hokejisti. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma spēlē Dinamo pret vietējo Metallurg pirmajā periodā atlaida pretiniekus triju ripu attālumā (0:3), trešajā periodā pietuvojās līdz 3:4 un pēdējo ripu ielaida jau tukšos vārtos. Galaiznākumā zaudējums ar 3:5. Miks Indrašis, Rihards Bukarts un Genādijs Stoļarovs rīdziniekiem guva vārtus. Sestdien pulksten 16 pēc Latvijas laika izbraukuma sērijas pēdējā spēle ar Maskavas Dinamo.

Pēc sezonas, iespējams, labākās spēles, kurā ar 5:4 papildlaikā tika uzveikta līgas līdervienība Kazaņas Ak Bars, komandas galvenais treneris Pēteris Skudra uz nākamo maču ārpus pieteikuma atstāja uzbrucējus Andri Džeriņu un Emīlu Ģēģeri, savukārt sastāvā atgriezās somu aizsargs Tonijs Sunds un priekšējā līnijā komandas kapteinis Lauris Dārziņš. Ar Dārziņa atgriešanos uzbrucēju trijnieks ar Lauri, Miku Indraši un Džeisī Liponu sarūpēja diezgan nopietnas galvassāpes mājinieku komandas spēlētājiem. Tieši šis virknējums ar vārtu guvumu "atgrieza" rīdziniekus spēlē, kad rezultāts jau bija kļuvis gaužām nepatīkams – 3:0 Metallurg labā.

"Pilnībā izgāzām pirmo periodu, tomēr beigās sanāca neslikta spēle," pēc spēles savā komentārā Skudra apstiprināja acīmredzamo laukumā. "Jau kuro reizi izgājām laukumā nopietni nenoskaņojušies. Metallurg ir ļoti jaudīga un tehniska komanda, kas mūs uzreiz par šādu vieglprātību sodīja. Pēc tam, kā parasti, pierādījām, ka protam spēlēt hokeju pret spēcīgiem pretiniekiem. Es uzskatu, ka otrajā periodā mēs pilnībā apspēlējām Metallurg komandu un bija arī neslikts trešais periods."

Skudras teikto apliecina metienu starpība otrajā periodā – 14:3 Dinamo labā! Jāņem gan vērā, ka līgas augšgala komandas pēc iegūta solīda pārsvara mēdz samazināt apgriezienus un tāpēc arī izdodas pārņemt iniciatīvu. Tomēr jebkurā gadījumā rīdzinieki jāuzteic par kombinacionālo un interesanto hokeju otrajā un trešajā trešdaļā. "Tāda nedaudz mazohistu grupa mums šosezon ir sapulcēta," šis Skudras izteiciens KHL mājaslapā izpelnījās vērību kā dienas citāts.

Divas ripas pirmajā periodā tika ielaistas, kad Metallurg spēlētājiem tika atļauts izlauzties uz tikšanos aci pret aci ar rīdzinieku vārtsargu Ivanu Naļimovu. Vēl viena ripa tika ielaista, kad Magņitogorskas komandas ilggadējam snaiperim Sergejam Mozjakinam tika atļauts iemest skaitliskajā vairākumā no viņa iecienītā punkta. Rīdziniekiem līdera lomu nospēlēja Indrašis, kurš iemeta pirmo ripu un trešajā vārtu guvumā nogādāja ripu Stoļarovam precīzi uz nūjas, kuram atlika to ievirzīt jau tukšos vārtos. Pēc šī zaudējuma rīdzinieki zaudēja teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas spēļu stadijā.

Nākamais pretinieks Maskavas Dinamo mājas laukumā palika "sausā" pret Nursultanas Baris (0:2).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi