Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Penguins ar Bļugeru ierindā piekāpjas Bruins; Kolumbusas vārtos zaudējums Merzļikina konkurentam

Latvijas uzbrucēja Tedodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas Penguins komanda otrdien cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Penguins" viesos ar 2:3 (0:1, 0:1, 2:0, 0:1) pagarinājumā atzina Bostonas "Bruins" pārākumu, pārtraucot četru uzvaru sēriju, bet pretiniekiem izcīnot trešo panākumu pēc kārtas.

Mājinieki vadībā izvirzījās spēlēs astotajā minūtē, kad mazākumā precīzi meta Breds Maršāns, bet 20 minūtes vēlāk Niks Ričijs vairākumā panāca 2:0. Trešā perioda vidū Džeisons Zukers vienus vārtus atguva, kamēr nepilnas trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Kasperi Kapanens izlīdzināja rezultātu.

Uzvaru mājiniekiem nodrošināja Kreigs Smits 11 sekundes pirms pagarinājuma beigām. Uzbrukuma epizodes sākumā Čārlijs Makavojs izcīnīja ripu vidusszonā, kas ļāva Smitam un Davidam Krejčī izvirzīties divatā pret viesu vārtsargu Tristenu Džeriju. Smits saspēlējās ar Krejčī, pēdējo metienu izdarot amerikānim. 

Abas komandas traumu dēļ zaudēja pa vienam hokejistam - mājinieku rindās cīņu nepabeidza uzbrucējs Džeiks Debrasks, bet viesiem līdz finālsvilpei laukumā nepalika aizsargs Braiens Dumulēns.

Bļugers otrdien spēlēja 15 minūtes, no tām vien minūti un 57 sekundes mazākumā, bet 11 sekundes - vairākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienu ripu, uzvarēja sešos no 14 iemetieniem un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latviešu uzbrucējs šosezon piedalījies visās septiņās spēlēs, kurās guvis divus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlējis, iekrājot neitrālu lietderību.

Ceturtdien turpat Bostonā abas komandas tiksies atkārtoti, bet pēc tam "Penguins" dosies uz Ņujorku, kur divreiz spēkosies ar vietējo "Rangers" vienību.

"Penguins" ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu divīzijā, bet "Bruins" ar tikpat punktiem sešos mačos ir otrā.

Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets" ar latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu rezervē savā laukumā ar rezultātu 3:4 (2:1, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Floridas "Panthers" pārākumu.

"Blue Jackets" vārtus sargāja Jonass Korpisalo, kurš 65 minūtēs atvairīja 28 no 31 pretinieka metiena, bet "bullīšos" ielaida divus no pieciem pretinieku raidījumiem. Uzvaru viesiem nodrošināja Patrika Hērnkvista pēdējais izpildītais pēcspēles metiens.

Ceturtdien Kolumbusā būs abu komandu nākamā cīņa, un tajā, visticamāk, vārtus sargās Merzļikins.

"Blue Jackets" ar septiņiem punktiem septiņās spēlēs ir Centrālās divīzijas līdere, kamēr "Panthers" ar sešiem punktiem trīs mačos ir trešā.

Savukārt pašizolācijā pirms pievienošanās Sanhosē "Sharks" komandai atrodas Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā vienība viesos ar 3:7 (1:3, 1:4, 1:0) kapitulēja Kolorādo "Avalanche".

Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Brendons Sāds, bet trīsreiz rezultatīvi asistēja Keils Makars.

"Sharks" ar sešiem punktiem septiņās spēlēs ir septītā Rietumu divīzijā, bet "Avalanche" guvusi par diviem punktiem vairāk un ir piektā.

No latviešu pārstāvētajā komandām kā vienīgā uzvaru svinēja Bufalo "Sabres", kas mājās ar 3:2 (1:2, 2:0, 0:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers". "Sabres" komandai šajā sezonā jāiztiek bez savainotā uzbrucēja Zemgus Girgensona.

Uzvaru nesošos vārtus mājiniekiem guva Džeks Aikels, kurš izcēlās otrā perioda astotajā minūtē. "Sabres" kapteinim tie bija pirmie vārti sezonā.

"Sabres" septiņos dueļos iekrājusi septiņus punktus, kas dod sesto vietu Austrumu divīzijā, kur "Rangers" ar trīs punktiem sešās spēlēs ir pēdējā starp astoņām komandām.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi