Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lightning pirmajā periodā gūst trīs vārtus un izlīdzina rezultātu NHL finālsērijā

Tampabejas Lightning komanda pirmdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa fināla otrajā spēlē, sērijā panākot izlīdzinājumu.

Lightning Edmontonā notiekošā turnīra otrajā spēlē ar 3:2 (3:0, 0:1, 0:1) uzveica Dalasas Stars, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-1.

Tampas komanda visus trīs vārtus guva pirmajā periodā no 12. līdz 16.minūtei. Vispirms izcēlās Breidens Points, kurš vairākumā precīzi meta no zonas vidus, bet nedaudz vēlāk, vēlreiz spēlējot piecatā pret četriem, Lightning izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, Ondržejam Palātam panākot 2:0. 

Pēc tam Kevins Šetenkiriks, izmantojot situāciju, kurā aizsegts Stars vārtsarga skats, no zilās līnijas raidīja ripu mērķī - 3:0. Abos pirmajos divos vārtos asistēja Viktors Hedmans un Ņikita Kučerovs.

Otrā perioda otrajā pusē Džo Pavelskis pielika nūjas lāpstiņu pretinieku mestajai ripai un vienus vārtus atguva, bet trešajā trešdaļā pretuzbrukumu ar precīzu metienu noslēdza Matiass Jonmarks - 2:3. Dalasiešiem abos vārtos pa rezultatīvām piespēlēm bija Jonam Klingberjam un Aleksandram Radulovam.

"Esam Stenlija kausa finālā, spēlē iegūstam vadību ar 3:0 un divus vārtus ielaižam, bet šī komanda nekad nekrīt panikā," pēc spēles stāstīja "Lightning" galvenais treneris Džons Kūpers. "Situācijā, kad nepieciešams nosargāt pārsvaru, visi uz rezervistu soliņa bija mierīgi. Viņus neietekmē dažādie pavērsieni spēles laikā. 60 minūšu laikā ir jāizdzīvo daudz emociju, un ir viegli tām ļauties, taču viņi tā nedara."

Uzvarētājiem vārtsargs Andrejs Vasiļevskis šajā mačā atvairīja 27 ripas, tajā skaitā 17 no 18 otrajā periodā, kad pretiniekiem bija četri vairākumi. Pretējos vārtos Antons Hudobins tika galā ar 28 raidījumiem.

Sērijas trešā spēle notiks trešdien.

Abas komandas cīnās par savu otro Stenlija kausa trofeju vēsturē. Stars to pirmo un vienīgo reizi izcīnīja 1999.gadā, bet Lightning - 2004.gadā. Dalasas vienība finālā spēlēja arī gadu pēc titula iegūšanas, bet Tampas komanda pēdējo reizi par trofeju cīnījās 2015.gadā.

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi