Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dinamo viesos jau trešo reizi sezonā zaudē Soči

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo sestdien jau trešajā šīs sezonas tikšanās reizē nespēja uzvarēt Soči vienību, kas Rietumu konferencē atrodas pozīciju augstāk.

"Dinamo" viesos ar 2:3 (0:1, 2:2, 0:0) piekāpās "Soči", kas šosezon savstarpējos mačos jau divreiz bija uzvarējusi.

Rīgas vienībā vārtus guva Deniss Paršins un Miks Indrašis

Pirmajā periodā ripa biežāk atradās "dinamiešu" aizsardzība zonā, mājiniekiem ik pa laikam piekopjot aktīvāku spēli pie laukuma apmalēm. Sestajā minūtē izdarītais spiediens atmaksājās, jo aizsardzības zonā pieļautā kļūda ripu iegūt ļāva Maltem Stormvalam, kurš no "ūsiņām" pārspēja Staņislavu Gaļimovu. Uzbrucēja pirmais metiens iestrēga "aizsargu sienā", tāpēc Gaļimovs nebija mierā ar komandas biedru darbībām īsi pirms vārtu zaudējuma.

Arī otrais periods rīdziniekiem iesākās neveiksmīgi, jo jau otrajā minūtē pārsvaru dubultoja Igors Rudenkovs. "Soči" vārtus izdevās gūt pēc ātras pārejas uzbrukumā, kamēr trīs rīdzinieku spēlētāji bija vēl "iestrēguši" "Soči" aizsardzības zonā. Deviņas minūtes vēlāk "Dinamo" pēc iemetiena savā aizsardzības zonā nespēja ripu nogādāt laukuma vidusdaļā, kā rezultātā "Soči" ātri devās uz vārtiem, Stormvalam no tuvas distances panākot jau drošo 3:0.

Nepilnas trīs minūtes pēc zaudētajiem vārtiem "Dinamo" uzbrukumu ar rezulatīvu metienu noslēdza Paršins, kurš vārtu priekšā bija pirmais pie vārtsarga atsistās ripas. Vienu vārtu deficītu rīdzinieki atgrieza 17 sekundes līdz perioda beigām, Indrašim no iemetiena apļa spēcīgi raidot ripu vārtu augšējā stūrī.

Trešajā periodā jau no pirmās minūtes spēlē iesaistījās rezerves vārtsargs Zeins Makintairs. Brīdi vēlāk "Dinamo" arī spēlēja vairākumā, tomēr izlīdzinājums netika panākts. Perioda ceturtajā minūtē "Dinamo" labu laiku bija iespiesti savā aizsardzības zonā, tāpēc Makintairs īsi pirms labas vārtu gušanas iespējas apzināti nomet ķiveri un saņēma divu minūšu sodu, kas vēlāk netika realizēts.

Trešdaļas vidū labā metiena pozīcijā nonāca Sotnieks, bet viņa metiens tika atvairīts. Kad mačā bija atlikušas nedaudz vairāk par četrām minūtēm, "Dinamo" ieguva iespēju spēlēt vairākumā. Viesi nespēja izmantot arī šo iespēju, bet atlikušajā laikā "Soči" savu pārsvaru nepalielināja, lai arī "Dinamo" pēdējo pusotru minūti spēlēja ar sešiem hokejistiem laukumā.

"Dinamo" iepriekš aizvadīja trīs spēļu izbraukuma sēriju, kurā ar 5:4 papildlaikā izdevās uzvarēt Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet pirms tam ar 1:6 zaudēts Maskavas "Dinamo" un ar 1:3 Jaroslavļas "Lokomotiv". Pēc šiem mačiem sekoja mājas spēle pret Novosibirskas "Sibirj", kas bija pārāka ar 3:2.

"Soči" komandai klājies vēl sliktāk, jo pēdējā uzvara izcīnīta pirms piecām spēlēm, ar 3:1 pārspējot tieši Rīgas klubu. Pēc tam piedzīvota sagrāve (0:7) pret Maskavas CSKA, Minskas "Dinamo" bija pārāka ar 3:2, Helsinku "Jokerit" svinēja panākumu ar 3:0, bet pēdējos divos dueļos ar 3:5 un 1:4 attiecīgi zaudēts Maskavas "Spartakam" un CSKA.

Abas komandas pirms sestdienas mača šosezon bija jau tikušās divas reizes. Oktobrī "Soči" mājās uzvarēja ar 4:2, bet novembra vidū viesos bija pārāka ar 3:1.

Kopumā KHL čempionātā abas vienības līdz šim duelim savā starpā tikušās 16 reizes, no kurām tikai divos gadījumos uzvarēja rīdzinieki.

Pēc spēles ar "Soči" rīdzinieki novembra pēdējā dienā tiksies ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz".

Pēteris Skudra šajā izbraukumā līdzis ņēmis trīs vārtsargus, desmit aizsargus un 16 uzbrucējus.

Neliela savainojuma dēļ Rīgā palicis viens no pēdējā laika redzamākajiem hokejistiem Gļebs Zirjanovs. Tikmēr Emīls Ģēģeris un kanādiešu aizsargs Morgans Eliss nosūtīti uz fārmklubu "Zemgale"/LLU. Sestdien gan noskaidrojās, ka Eliss pēc abpusējas vienošanās pārtraucis līgumsaistības ar "Dinamo".

Tāpat sastāvā izbraukuma spēlēs nebūs aizsargs Miks Tumānovs un uzbucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Daņila Larionovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Ģlebs Prohorenkovs un Patriks Zabusovs, jo spēlētāji atgriezušies Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā "Rīga".

Dinamo" ar 12 punktiem 28 mačos ir pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā, kamēr "Soči" aizvadījusi par divām spēlēm vairāk un iekrājusi 21 punktu, atrodoties pozīciju augstāk.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Rīgas "Dinamo" sastāvs izbraukuma spēlēm:

vārtsargi - Staņislavs Gaļimovs, Iļja Proskurjakovs, Zeins Makintairs;

aizsargi - Jānis Jaks, Metjū Majone, Roberts Mamčičs, Džordans Marejs, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Tonijs Sunds, Ondržejs Vitāseks, Kristaps Zīle;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Pāvels Černovs, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgeņijs Gračovs, Konstantīns Komareks, Miks Indrašis, Dāvids Levins, Džeisī Lipons, Zeks Mičels, Deniss Paršins, Gunārs Skvorcovs, Gļebs Stoļarovs, Jānis Švanenbergs, Mets Vaits.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi