Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Blues kapteinis Pietrandželo paraksta daudzmiljonu līgumu ar Vegasu

Alekss Pietrandželo pirmdien parakstīja 61,6 miljonu ASV dolāru (52,3 miljoni eiro) lielu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vegasas Golden Knights, vēstīts NHL tīmekļa vietnē.

Sentluisas "Blues" komandas kapteinis, kurš 2019.gadā palīdzēja komandai iegūt Stenlija kausu, saņems 8,8 miljonus dolāru (7,5 miljonus eiro) sezonā.

Pietrandželo parakstīja septiņu gadu līgumu.

30 gadus vecais aizsargs visas savas NHL karjeras 12 sezonas ir spēlējis Sentluisas "Blues" vienībā. Viņš pagājušās sezonas 70 spēlēs guva 52 punktus (16 vārti un 36 rezultatīvas piespēles) un deviņās izslēgšanas sezonas spēlēs sakrāja sešus punktus (1+5).

"Ar Aleksu mēs iegūstam puisi, kurš katru gadu tiek lēsts kā Norisa trofejas potenciālais ieguvējs," sacīja Vegasas kluba ģenerālmenedžeris Kellijs Makkrimons. "Viņš ir viens no četriem vai pieciem pasaules labākajiem aizsargiem. Viņš pirmais dodas pāri bortam jebkurā savas komandas situācijā. Viņš četrus gadus ir bijis Sentlūisas vienības kapteinis. Viņam ir ārkārtīgi augstu vērtējams raksturs ar lielu apņēmību uzvarēt, Stenlija kausa čempions. Labais nūjas satvēriens."

Pietrandželo 26 Stenlija kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs guva 19 punktus (3+16), lai palīdzētu "Blues" komandai 2019.gadā pirmo reizi tās 51 sezonu ilgajā vēsturē izcīnīt kausu.

Lai varētu vienoties ar Pietrandželo, "Golden Knights" pirmdien par trešās kārtas izvēli 2022.gada NHL draftā uz Vankūveras "Canucks" aizmainīja aizsargu Neitu Šmitu, atbrīvojot vietu NHL noteikto 81,5 miljonu dolāru (69,1 miljons eiro) lielo algu griestu ietvaros.

29 gadus vecajam Šmitam 2018.gada oktobrī ar Vegasas klubu noslēgtajā sešu gadu līgumā vēl ir atlikušas četras sezonas, vidēji sezonā pelnot 5,95 miljonus ASV dolāru (5,05 miljoni eiro).

"Ir tikai viens scenārijs, viena situācija, kurā mēs apsvērtu darījumu, kurā iesaistīts Šmits, un tieši tāda bija situācija, kas mums pavēra iespēju pievienot Pietrandželo mūsu komandai," sacīja Makkrimons.

Pietrandželo 2008.gada NHL drafta pirmajā kārtā "Blues" izvēlējās ar ceturto numuru. Viņš 758 NHL spēlēs ir guvis 450 punktus (109 vārti un 341 rezultatīva piespēle). Divreiz hokejists ir ticis iekļauts NHL otrajā visu zvaigžņu komandā (2011./2012. un 2013./2014.gada sezonā), 92 izslēgšanas spēlēs Pietrandželo ir guvis 51 punktu (astoņi vārti un 43 rezultatīvas piespēles).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi