Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Virslīgā čempions noskaidrots, sezonas turpinājums neziņā

Asumus, neviennozīmīgu pendeli un skarbu vārdu apmaiņu varēja vērot pirmdien Latvijas futbola virslīgas mačā starp Liepāju un Valmieru.

Par spēles galveno epizodi kļuva pārkāpums soda laukumā pret Artūru Karašausku. Valmierieši uzskatīja, ka pretinieku uzbrucējs tēlojis un teatrāli nokritis. Valmieras kolorītais galvenais treneris Tamazs Pertija uzreiz iesaistījās diskusijās, pēc tam masveida grūstīšanās notika abu komandu starpā. Liepāja realizēja šaubīgo pendeli, izlīdzinot rezultātu tieši pirms puslaiku pārtraukuma. Vēlāk tiesneši lēma par Pertijas izraidīšanu no spēles. Mačs noslēdzās ar 1:1. 

Tikmēr piektdien trešo virslīgas čempionu titulu pēc kārtas nodrošināja Riga, kas šobrīd pēc Covid-19 uzliesmojuma atrodas karantīnā. Tituls tika iegūts, pateicoties RFS klupienam pret Liepāju ar 0:1. Tādējādi RFS ir zaudējusi jebkādas izredzes panākt principiālo konkurentu, un otro gadu pēc kārtas pirmās divas vietas tabulā aizņēmuši galvaspilsētas klubi.

Piektdien tika aizvadīta arī pārceltā Jelgavas un Valmieras spēle. Pret bijušo komandu izcili nospēlēja Aleksejs Grjaznovs, kurš šovasar pēc apvērsuma vēstules tika atskaitīts no Valmieras sastāva. Pussargs guva abus vārtus Jelgavas labā, izraujot neizšķirtu 2:2. 

Šobrīd ir neziņa par sezonas turpināšanu. Pēc viena Covid-19 gadījuma visa Jelgavas komanda ir devusies karantīnā. Pirmdien pilnīgi visos virslīgas klubos veica testus, un drīzumā būs zināmi rezultāti. Lielākais uzliesmojums noticis Riga, kur inficējušies 29 cilvēki. Saujiņa saslimušo ar Covid-19 ir arī Ventspilī, Daugavpilī un RFS. Tādējādi piecos no desmit klubiem vismaz vienam pārstāvim ir konstatēta inficēšanās. Iespējams, situācija kļūs krietni nopietnāka pēc testu rezultātu uzzināšanas. 

Virslīgā ir aizvadītas 25 no 27 kārtām. Lai gan čempions ir noskaidrots, tomēr cīņa norit gan par pēdējo Eirokausu ceļazīmi, gan par vietas saglabāšanu. Daļa klubu jau pagājušonedēļ iesniedza priekšlikumu beigt virslīgas sezonu priekšlaicīgi, tomēr Latvijas Futbola federācija nolēma dot zaļo gaismu turpināšanai, komandām aizvadot pārceltās spēles, kas arī tika paveikts. Pret turnīra pārtraukšanu noteikti būs Ventspils un Tukums 2000, jo šiem klubiem ir ko zaudēt. Ventspilnieki šobrīd no bronzas pozīcijas, kas dotu iespēju spēlēt Eirokausos, atpaliek par trim punktiem. Savukārt tukumnieki atrodas pēdējā vietā, kamēr Metta ir priekšā vien par diviem punktiem. Problēmas arī varētu radīt ziemīgie laikapstākļi, jo čempionāts tad var krietni ieilgt. Grūtos laikos jāpieņem smags lēmums, kas kādam noteikti nepatiks, tomēr veselība ir pirmajā vietā.

Situācija virslīgā: 1. Riga 69 punkti, 2. RFS 60 p., 3. Valmiera 41 p., 4. Ventspils 38 p., 5. Liepāja 35 p., 6. Spartaks 34 p., 7. Jelgava 22 p., 8. Daugavpils 20 p., 9. Metta 16 p., 10. Tukums 2000 14 p.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi