Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Uzlauzt sīkstu cietoksni

Latvijas izlase uzņems vēl nepārspētos Fēru salu futbolistus.

Uzvarēt grupā vairs nevar, tomēr līdzjutējus ar kādu panākumu vienmēr iespējams iepriecināt. Latvijas futbola izlase sestdien savā laukumā uzņems Fēru salas. Savstarpējās četrās spēlēs "atkost" fērus nav izdevies, trīsreiz spēlējot neizšķirti un vienreiz zaudējot. Sākums pulksten 19, tiešraide TV6.

Valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs beidzot var nopūsties, jo izcīnīta pirmā uzvara viņa vadībā. Trešdien viesos Latvijas futbolisti ar 3:0 pārspēja FIFA ranga pēdējā vietā esošo Sanmarīno izlasi. Latvija dominēja bumbas kontrolē (73% pret 27%) un sitienu skaita ziņā (15:1), tomēr tikai trīs no tiem lidoja vārtu rāmī. Problēmas arī pret tāda kalibra izlasi sagādāja spēle viens pret vienu un apspēlēšana. Pret Fēru salām ar tādu sniegumu var arī neuzvarēt. Kazakevičs pēcspēles preses konferencē atzina, ka viss neizdevās izcili. "Kopumā pozicionālā spēle ar bumbu mums ne vienmēr padodas ļoti kvalitatīvi. Pozitīva lieta, kuru varu atzīmēt, ir tā, ka bijām diezgan disciplinēti pārejas fāzēs, neļaujot pretiniekiem ieskrieties, un arī diezgan disciplinēti un organizēti cīņā par otrajām bumbām. Bet spēlē bija epizodes, kurās gan pozicionālā uzbrukumā varējām nospēlēt labāk," speciālists atzīmēja arī valstsvienības mīnusus. Kazakevičs uzskata, ka uzvara radīs pārliecību komandā. Pirmoreiz pamatsastāvā devās Daniels Ontužāns, kurš pieaugušo futbolā spēlējis ļoti maz. Minhenes Bayern sistēmā uzaugušais pussargs izcēlās ar stabilu sniegumu, ko uzsvēra Kazakevičs. "Viņš progresē, un mēs ar viņu rēķināmies kā ar spēlētāju, kurš arī Nāciju līgas spēlēs var iziet laukumā. Domāju, ka debijai pamatsastāvā viņa sniegums nebija slikts. Protams, vēlreiz atgādināšu, ka to ir ļoti svarīgi sabalansēt ar regulāru spēļu praksi, lai viņš turpinātu progresēt arī kluba rindās – kaut vai otrajā komandā."

Fēru salas līdz šim nav izdevies uzveikt. Nāciju līgas izbraukuma spēlē oktobrī Latvija pēc Jāņa Ikaunieka vārtiem izvirzījās vadībā, tomēr pēc dažām minūtēm laukuma saimnieki panāca neizšķirtu. Spēle noslēdzās 1:1, bet sniegums bija diezgan saturīgs. Fēru salas atrodas pārliecinošā grupas vadībā ar desmit punktiem un, visticamāk, to saglabās, turpretī Latvija vien ar trim punktiem ir zaudējusi cerības uz pirmo vietu. Lielākā daļa fēru spēlē vietējā līgā, pārējie pārstāv Skandināvijas valstu čempionātu klubus. Komandai nav izteikta līdera, bet nav arī lielu mīnusu. Demonstrē stabilu sniegumu aizsardzībā, ko sestdien testēs Latvija.

Futbols. UEFA Nāciju D līga

Latvija

  • FIFA rangā 142. vieta (rekords 45. vieta)
  • Līderi: Kaspars Dubra (Oleksandrija, Ukraina), Mārcis Ošs (Lugano, Šveice), Jānis Ikaunieks (RFS)
  • Galvenais treneris: Dainis Kazakevičs

Fēru salas

  • FIFA rangā 107. vieta (rekords 74. vieta)
  • Līderi: Hālurs Hansons (Horsens, Dānija), Brandurs Olsens (Helsingborg, Zviedrija), Klemints Olsens (NSI)
  • Galvenais treneris: Hokans Eriksons

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi