Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

UEFA Čempionu līgas finālā tiksies City un Chelsea

Šīs sezonas Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgas finālā savā starpā tiksies divas Anglijas premjerlīgas komandas Mančestras City un Londonas Chelsea.

"Chelsea" otrajā pusfināla spēlē mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja Madrides "Real" un divu spēļu summā bija pārāka ar 3:1.

Uzvaras vārtus "Chelsea" komandā spēles 28.minūtē pēc Kaja Haverca piespēles guva Tīmo Verners.

Verners pirmos vārtus spēlē guva jau 18.minūtē, bet futbolists iepriekš atradās aizmugures stāvoklī, kā rezultātā soģis neieskaitīja "golu". Nepilnas desmit minūtes vēlāk savu komandu no vārtu zaudējuma pēc spēcīga Karima Benzemā sitiena glāba Eduārs Mendī.

Spēles 28.minūtē Verners bija pirmais pie atlēkušās bumbas un ar galvu to raidīja vārtos. Deviņas minūtes līdz pirmā puslaika beigām no tuvas distances ar galvu sita arī Benzemā, bet Mendī "Chelsea" vārtus pirmajās 45 minūtēs nosargāja neskartus.

Jau otrā puslaika trešajā minūtē vārtu pārliktni norībināja Havercs. Turpmākajās desmit minūtēs londoniešiem bija vēl divas labas vārtu gūšanas iespējas, taču pārsvaru neizdevās palielināt. 

"Real" cerības par iekļūšanu finālā pavisam zuda 85.minūtē. "Chelsea" uzbrucēji saspēlē piespieda kļūdīties "Real" spēlētāju Načo, bet pēc īsa brīža Kristiāns Pulišičs bumbu uz tukšiem vārtiem piespēlēja Meisonam Mauntam.

Pirmā spēle starp abām komandām noslēdzās neizšķirti 1:1.

"Chelsea" galvenais treneris Tomass Tuhels ir vienīgais speciālists, kuram Čempionu līgas finālu divus gadus pēc kārtas izdevies sasniegt ar dažādiem klubiem. Pērn viņš finālu sasniedza kopā ar Parīzes "Saint-Germain" komandu.

Jau ziņots, ka Anglijas futbola premjerlīgas klubs Mančestras "City" otrdien pirmo reizi vēsturē iekļuva UEFA Čempionu līgas finālā. 

Mančestras komanda pusfināla atbildes spēlē slapjdraņķī savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Francijas klubu Parīzes "Saint-Germain" (PSG), summā gūstot virsroku ar 4:1.

Abus vārtus "City" vienībā guva Rijāds Mahrezs, kurš vienu reizi izcēlās arī pusfināla pirmajā spēlē.

Fināla spēle Stambulā paredzēta 29.maijā. Turcijas lielākajā pilsētā Čempionu līgas finālam bija jānotiek jau pērn, bet Covid-19 izplatības dēļ izšķirošās spēles tika aizvadītas Lisabonā.

Čempionu līgas uzvarētāja nodrošinās sev vietu nākamās sezonas pamatturnīrā. Tāpat čempioniem UEFA Superkausā būs jāspēkojas ar Eiropas līgas čempioni. Klubs, kas šosezon uzvarēs Čempionu līgā, nodrošinās sev vietu arī FIFA Klubu pasaules kausā.

Pērn Čempionu līgas finālā Minhenes "Bayern" Lisabonā ar 1:0 uzvarēja PSG.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi