Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Starkovs: neļāvām Ganas futbolistiem saraut mūs gabalos

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pēc zaudējuma 0:1 pārbaudes spēlē pret Ganas valstsvienību atzina, ka komanda nospēlēja savu spēju robežās.

Latvijas futbolisti spēles izskaņā piekāpjas Ganas izlasei

“Pirmais puslaiks bija grūts, bet otrajā spējām izlīdzināt spēli. Katra komanda spēlē tā, kā ļauj pretinieks. Gana ļoti gribēja uzvarēt ar lielu rezultātu, gribēja mūs saraut gabalos un sagraut, taču mēs to neļāvām,” pēc mača izteicās treneris.

“Lai noturētu neizšķirtu vai pat uzvarētu, diemžēl kaut kā pietrūka. Ja gribam nākotnē sev izvirzīt augstus mērķus un nezaudēt vārtus maču pēdējās minūtēs, katram spēlētājam kaut kas jāpieliek pie savas meistarības. Šī mums bija ļoti laba mācība nākotnei.”

Vārtsarga Koliņko kļūdu Starkovs negribēja īpaši izcelt.

“Droši vien, ka Aleksandrs Koliņko mača beigās pieļāva kļūdu, taču tādas pieļauj visi spēlētāji. Viņš ir spēcīgs vārtsargs un būs vajadzīgs izlasei nākotnē. Aizsardzība, it sevišķi centra, bija ļoti augstā līmenī, savukārt uzbrukumā nenospēlējām pietiekami labi un asi. Pietrūka tādu spēlētāju kā Māris Verpakovskis, Andrejs Rubins un Aleksandrs Cauņa. Tomēr vienlaikus esmu apmierināts gan ar Kristapa Grebja, gan Andreja Perepļotkina spēli. Artjoms Rudņevs? Viņš neparādīja savu labāko spēli, taču noteikti vēl dosim viņam iespēju.”

Arī aizsargs Oskars Kļava domā, ka vārtu zaudējumā Koliņko vien vainot nevar: “Mums vienkārši nevajadzēja ļaut ganiešiem uzsist pa vārtiem. Mēs atļāvām un tādēļ vainīgi esam visi. Turklāt, ja būtu tā bumba ielidojusi devītniekā, neviens vispār neko neteiktu. Ganas izlase mūs nenovērtēja, viņi domāja, ka izies laukumā un kaut kādu Latviju uzvarēs spēlējot ar vienu kāju. Daudzi pat nezināja, kur tāda Latvija atrodas. Taču tas viņiem neizdevās, uz meistarības rēķina apspēlēt mūs viņi nevarēja. Tomēr, ja Gana pasaules čempionātā spēlēs tāpat kā pret mums, no grupas viņiem neizkļūt. Tur būs jāspēlē daudz labāk.”

Sestdienas spēlē Latvijas izlases sastāvā debitēja Artūrs Karašausks.

“Bija liels prieks debitēt izlasē spēlē pret tādu komandu kā Gana. Manuprāt, pasaules čempionātā ganieši varētu izkļūt no grupas, jo visi redzēja cik laba komanda tā ir. Viņi neparādīja visu ko spēj, viņi var spēlēt daudz labāk. Lai gan arī mēs nospēlējām ļoti cienīgi, zaudēt vienai no Āfrikas spēcīgākajām komandām ar 0:1 nav slikts rezultāts,” uzskata debitants.

“Ar savu spēli, no vienas puses, esmu apmierināts, taču labi būtu tad, ja iesistu vārtus. Kad stāvēju laukuma malā un gaidīju iespēju iziet laukumā, bija uztraukums – tā tomēr bija mana debijas spēle. Taču, vēlāk tas pazuda, vienkārši spēlēju savu spēli, rādīju to, ko es māku.”

“Sākotnēji ganieši taupīja spēkus, bet beigās jau spēlēja uz pilnu klapi. Viņi bija cerējuši uz vieglu uzvaru, taču parādījām, ka neesam tik vienkārši uzveicami,” sprieda Latvijas izlases uzbrucējs Kristaps Grebis.

“Par savu spēli runājot - bija epizodes, kad varēju nospēlēt labāk. Piemēram, pirmajā puslaikā, kad Andrejs Perepļotkins uzcentrēja un varēju pat gūt vārtus, taču neizdevās. Taču Gana ir ļoti laba komanda, kura pasaules čempionātā noteikti izkļūs no grupas. Būtu sastāvā Māris Verpakovskis un Andrejs Rubins, protams, spēle iznāktu citādāka, taču lielos vilciens nekas daudz citādi nebūtu. Mēs vienalga spēlētu no aizsardzības.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi