Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Starkovs cer, ka Latvijas izlase pret Izraēlu spēs sasniegt labu rezultātu

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs cer, ka, neskatoties uz lielajām izmaiņām komandas sastāvā, tā tomēr 2012.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē sestdien pret Izraēlu spēs sasniegt labu rezultātu.

Treneris ceturtdien notikušajā preses konferencē žurnālistiem sacīja, ka noskaņojums komandā ir ļoti labs un visi ir gatavi cīnīties un izdarīt visu, lai iepriecinātu līdzjutējus.

"Mūsu mērķis ir cienīgi nospēlēt savā laukumā savu līdzjutēju priekšā. Ceru, ka izdarīsim visu, lai sasniegtu labu rezultātu. Komandā ir izmaiņas, ir izsaukti vairāki jauni spēlētāji, taču noskaņojums ir labs, un izmaiņas sastāvā to nav iespaidojušas," pastāstīja Starkovs.

Izlasē, gatavojoties sestdienas spēlei, ir darba atmosfēra, un visi ir gatavi parādīt labu spēli. Pret Izraēlu komandai nevarēs palīdzēt divi pieredzējušie spēlētāji - uzbrucējs Māris Verpakovskis un pussargs Andrejs Rubins, kuri pašlaik nav optimālajā kondīcijā. Starkovs, viņus iekļaujot kandidātu sarakstā, jau bija rēķinājies, ka šoreiz abi komandai nevarēs palīdzēt.

"Gados jaunāki spēlētāji, neskatoties uz pārtraukumu, var vieglāk atrast spēku resursus nekā pieredzējušie. Taču viņus izsaucām, lai jaunajiem ir uz ko paskatīties, lai viņi palīdzētu noskaņoties komandai. Šajā ziņā viņi savu uzaicinājumu jau ir pilnībā attaisnojuši," piebilda Starkovs.

Latvijas izlases galvenais treneris divas dienas pirms spēles vēl nebija gatavs atklāt, kādu sastāvu un taktisko risinājumu viņš izvēlēsies, jo treniņos tiek iespēlētas dažādi sastāvi gan aizsardzībā, gan vidējā līnijā un uzbrukumā. "Nevajag steigties, mums vēl ir divas dienas laika, variantu netrūkst, un pašlaik kandidātu vidū lieko mums nav," norādīja Starkovs.

Savukārt Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs žurnālistiem sacīja, ka komandas mērķis salīdzinājumā ar citām spēlēm palicis nemainīgs - cīnīties par uzvaru katrā spēlē. "Motivācijas mums netrūkst, mērķi palikuši iepriekšējie - cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Jaunie komandā iejutušies labi, mēs viņus esam uzņēmuši ar atplēstām rokām," teica kapteinis.

Lai gan Gorkšam pēdējā spēle Anglijas čempionātā bija pirms teju mēneša, viņš individuālos treniņos un pēdējās nedēļas laikā kopā ar izlasi darījis visu, lai būtu optimālajā kondīcijā. "Darīju visu iespējamo, bija individuāls sagatavošanās grafiks un šī nedēļa jau kopā ar komandu. Jābūt gatavam, un nekādus attaisnojumus, ka sen nav spēlēts, nemeklēju," Gorkšs cīņai būs gatavs.

To, ka motivācija Latvijas futbola izlasē nav problēma, uzsvēra arī galvenais treneris.

Latvijas un Izraēlas izlases EČ kvalifikācijas turnīra spēlē sestdien "Skonto" stadionā tiksies plkst.19.30. Pēc šīs spēles Latvijas futbolisti pirmdien lidos uz Austriju, lai otrdien Grācā aizvadītu pārbaudes spēli.

EČ kvalifikācijas turnīra F grupā Latvijas izlase pēc piecām spēlēm ar četriem punktiem ieņem pirmspēdējo piekto vietu. Iepriekšējā spēlē 26.martā viesos pret Izraēlu Aleksandra Starkova vadītā komanda zaudēja ar 1:2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi