Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Spānijas futbolisti uzvar Itāliju un sasniedz astotdaļfinālu

Spānijas vīriešu futbola izlase ceturtdien Eiropas čempionāta otrās kārtas spēlē ar Itāliju, pretiniekiem raidot bumbu savos vārtos, izcīnīja otro uzvaru turnīrā un nodrošināja vietu astotdaļfinālā.

B grupas mačā Spānija ar 1:0 (0:0) pārspēja Itāliju.

Spēles ievadā vairāki vārtu gūšanas momenti tika spāņiem, un jau 15.minūtē pie dzeltenās kartītes par nesportisku uzvedību tika itāļu vārtsargs Džanluidži Donnarumma.

Pirmā puslaika turpinājumā spāņi turpināja dominēt, un itāļi tikai 45.minūtē tika pie pirmā sitiena pa vārtiem, kad pāri Spānijas vārtiem sita Federiko Kjēza.

Sākoties pirmā puslaika kompensācijas laikam, par runāšanu ar tiesnesi brīdinājumu nopelnīja Rodri Hernandess. Viņam šajā turnīrā tā ir jau otrā dzeltenā kartīte, kas nozīmē, ka futbolists nākamajā mačā nevarēs doties laukumā.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām nepilnām desmit minūtēm pa Itālijas vārtiem sitienu izdarīja Niko Viljams un viņa raidīto bumbu vispirms ar galvu atsita Alvaro Morata, bet pēc tam to vēl atvairīja Donnarumma, taču bumba trāpīja itāļu aizsargam Rikardo Kalafjori, pēc kura kājas pieskāriena tā nonāca Itālijas vārtos, spāņiem izvirzoties vadībā ar 1:0.

Tuvojoties pamatlaika izskaņai, Itālija tika pie pirmā stūra sitiena šajā mačā, tomēr centrējumam nesekoja itāļu uzbrukums, pie bumbas viegli tiekot Spānijas vārtsargam Unai Simonam.

Kompensācijas laika beigās Itālija tika pie sava otrā stūra, taču arī to neizdevās izspēlēt, spāņiem nosargājot panākumu.

Šajā grupā otrās kārtas pirmā spēle notika trešdien, Albānijai izraujot neizšķirtu 2:2 pret Horvātiju. Pirmajās spēlēs Spānija ar 3:0 pārspēja Horvātiju, savukārt Itālija atspēlējās no vēsturē ātrāk ielaistajiem vārtiem finālturnīrā un ar 2:1 uzvarēja Albāniju.

B grupā pēc divām kārtām Spānija ar sešiem punktiem nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, Itālijai ir trīs punkti, bet pa vienam punktam izcīnījušas Albānija un Horvātija.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Spānijas izlases sastāvs: Unai Simons, Dani Karvahals, Robins le Normands, Emeriks Laporte, Marks Kukurelja, Pedro Gonsaless Lopess jeb Pedri (Alekss Baena, 71.minūte), Rodri Hernandess, Fabians Ruiss (Mikels Merino, 90+4.minūte), Lamine Jamals (Ferans Torress, 71.minūte), Alvaro Morata (Mikels Ojarzabals, 79.minūte), Niko Viljams (Ajose Peress, 79.minūte).

Itālijas izlases sastāvs: Džanluidži Donnarumma, Federiko Dimarko, Rikardo Kalafjori, Alesandro Bastoni, Džovanni di Lorenco, Žorže Luiss (Brians Kristante, 46.minūte), Nikolo Barella, Federiko Kjēza (Matija Dzakanji, 64.minūte), Lorenco Pellegrīni (Džakomo Raspadori, 82.minūte), Dāvide Fratēzi (Andrea Kambjaso, 46.minūte), Džanluka Skamaka (Mateo Retegi, 64.minūte).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi