Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Smags sākums, jaunas iespējas

Futbola izlase sāks PK kvalifikācijas ciklu.

Pozitīvi noskaņots par izredzēm ir treneris Dainis Kazakevičs. Latvijas futbola izlase jau 24. martā sāks Pasaules kausa kvalifikāciju, Skonto stadionā uzņemot Melnkalni, bet pēc tam viesosies Nīderlandē 27. martā un Turcijā 30. martā.

Cikla sākums būs smags. Trīs mači sešu dienu laikā pret komandām, kas uz papīra ir pārliecinoši spēcīgākas. Vislielākās izredzes ir aizķerties pret Melnkalni, pret ko 2020. gada rudenī pārbaudes spēlē izdevās nospēlēt neizšķirti. "Pieredze spēlēt trīs oficiālas spēles nedēļas laikā pret tāda līmeņa pretiniekiem līdz šim mums nav bijusi," uz jauno izaicinājumu norādīja galvenais treneris Dainis Kazakevičs. 

Pirmo spēli Latvija aizvadīs Skonto stadionā, tomēr ir bažas par zāliena kvalitāti. Ne velti pēdējoreiz valstsvienība martā oficiālu spēli tur aizvadīja tālajā 2005. gadā, kad ar 4:0 uzvarēja Luksemburgu. Visticamāk, pirmsspēles treniņu Skonto stadionā neļaus aizvadīt laukuma kvalitātes dēļ, un Kazakevičs situāciju nosauca par sarežģītu.

Latvija grupā ar Nīderlandi, Turciju, Norvēģiju, Melnkalni un Gibraltāru uz papīra ir piektā spēcīgākā komanda, tomēr pirms cikla izvirzīts mērķis ieņemt ceturto vietu. "Izņemot spēles pret Gibraltāru, nevaram pateikt, ka kādā spēlē būsim favorīti. Tas gan nenozīmē, ka mēs nevaram pretendēt uz punktiem vai uzvaru. Runājot par valdes izvirzīto uzdevumu, ņemot vērā, ka esam piektā izlozes groza komanda, manuprāt, tas ir pietiekami loģisks. Uzdevumam jābūt mazliet augstākam nekā komandu spēku samēri. Izcīnīt punktus pret pretiniekiem ar favorīta statusu nebūs neiespējami. Manuprāt, tas ir pietiekami adekvāts mērķis esošajai situācijai," optimistiski noskaņots ir Kazakevičs. Valstsvienības mērķis ir izcīnīt uzvaru pirmajā spēlē pret Melnkalni. Iznākums lielā mērā noteiks, cik reāli būs pacīnīties par ceturto vietu grupā.

Kopumā izziņoti 28 spēlētāji, kuri uzaicināti uz marta cikla spēlēm. Lielas bažas ir par vārtsargu līniju, jo Pāvelam Šteinboram Polijā ir spēļu prakses trūkumus, kur viņu izkonkurējis jauns poļu talants. Tā kā tikko sākās virslīgas sezona, tad lielai daļai spēlētāju, tostarp Robertam Ozolam, ilgu laiku nācies iztikt bez oficiālām spēlēm. Trešā vārtsarga pozīcijā pirmo reizi izsaukts Liepājas 24 gadus vecais talants Krišjānis Zviedris, kas ir pārsteigums.

Ļoti minimāla spēļu prakse šosezon bijusi Danielam Ontužānam, kurš Vācijas trešajā līgā nācis uz maiņu vienā spēlē Minhenes Bayern dublieros. "Situācija nav pozitīva, jo viņam ir ļoti maza spēļu prakse. Komunicējot uzsvērām, ka to būtiski risināt, lai viņam būtu lielākas iespējas izlases kontekstā virzīties uz priekšu un konkurēt par vietu pamatsastāvā. Viņš ziemā neizskatīja variantus īrē pāriet uz citu komandu. Plānots, ka vasarā būs pārmaiņas klubu karjerā un viņš meklēs iespēju rast risinājumu, lai turpmāk būtu regulāra spēļu prakse," Ontužāna situāciju komentēja Kazakevičs.

Tāpat izlasē nav Artūra Karašauska, kurš lieliski aizvadīja pirmo virslīgas kārtu. "Par Artūru jau rudenī pateicu, ka vairāk papildu komentārus izlases kontekstā nesniegšu līdz brīdim, kad jūs paši redzēsiet viņa vārdu un uzvārdu izsaukto spēlētāju sarakstā." Izlase ir teju labākajā sastāvā. Salīdzinot ar pēdējo sasaukumu novembrī, klāt nākuši Aleksandrs Solovjovs un Krišjānis Zviedris, kā arī Vitālijs Maksimenko, Pāvels Šteibors, Kristers Tobers, Igors Tarasovs un Eduarts Emsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi