Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Problēmas nemainīgas

Futbola valstsvienībai neizšķirts pret grupas līderi Fēru salām.

Joprojām bez uzvarām UEFA Nāciju līgas zemākajā divīzijā. Latvijas futbola valstsvienība līdzvērtīgā cīņā spēlēja neizšķirti 1:1 ar grupas līderi Fēru salām. Daiņa Kazakeviča vadībā izlasei tas ir jau piektais neizšķirts septiņās spēlēs.

Šī bija abu komandu piektā savstarpējā tikšanās. Latvijai ne reizi nebija izdevies uzvarēt Fēras vai gūt vairāk par diviem vārtiem. Izņēmums nebija arī šis mačs. Par izlases kapteini šoreiz tika izvēlēts Riga aizsargs Antonijs Černomordijs. Starta vienpadsmitniekā astoņi spēlētāji bija no Latvijas Virslīgas. Līdzīgi arī Fērām septiņi spēlētāji bija no vietējā čempionāta. Pirmajā pusstundā abas komandas aktīvi cīnījās, nespējot izveidot gandrīz nevienu vārtu gūšanas iespēju. Pēc spēles Fēru salu galvenais treneris Hokans Eriksons maču salīdzināja ar galda tenisu, jo bumba bieži nonāca otras komandas rīcībā. Pirmā puslaika beigās abas komandas atraisījās un nebija tālu no rezultāta atklāšanas. Jo tuvāk nāca spēles galotne, jo radās vairāk iespēju gūt vārtus. 59. minūtē Vladimirs Kamešs Latviju izvirzīja vadībā. Izlasei tie bija pirmie šogad mājās gūtie vārti. Tomēr prieki nebija ilgi, jo pavisam neilgu brīdi vēlāk Fēru salas panāca izlīdzinājumu. Kazakevičs pēc spēles norādīja uz koncentrācijas zudumu pēc izvirzīšanās vadībā. "Esam apbēdināti par to, ka ielaidām tik ātri [pēc sava vārtu guvuma]. Tā ir problēma – mums pietrūkst koncentrēšanās pēc gūtiem vārtiem. Pirmajās desmit minūtēs pēc gūtiem vārtiem ir ļoti būtiski kontrolēt spēles tempu un nomierināt spēli, jo pretinieki ļoti bieži uzreiz metas atspēlēties." Galotnē abas komandas sasparojās vēl vairāk un izgāja uz bezkompromisa cīņu. Vairāki momenti bija abām pusēm, tomēr spēle noslēdzās ar 1:1. Likumsakarīgs galaiznākums. Pat pēc piecām Nāciju līgas spēlēm zemākajā divīzijā Latvijai nav izdevies gūt pirmo panākumu.

Pēcspēles preses konferencē Kazakevičs pauda, ka ir drošs par savu palikšanu izlases galvenā trenera postenī. "Spiediens par amatu nav īpaši jūtams. Pirms nometnes mums jau bija saruna valdes līmenī, kur arī pateicu savu redzējumu. Rezultāts mūs neapmierina, bet mēs arī vienojāmies, ka turpinām darbu un mērķtiecīgi strādājam nākotnē – uz nākamo un aiznākamo gadu. Nāciju līgas sākums ļoti neveiksmīgi sakrita ar to, ka tikko sāku vadīt komandu. Bija izmaiņas izlases sastāvā. Pirmā spēle ļoti slikti ietekmēja tālāko psiholoģisko stāvokli, jo pie liela pārsvara mājās neuzvarējām Andoru. Skaidrs, ka bija jābūt vairāk punktiem," neveiksmju cēloņus nosauca treneris. Tā kā grupas otrajā spēlē Malta ar 3:1 uzvarēja Andoru, Latvija vairs pat teorētiski nevar ieņemt otro vietu. Pēdējā Nāciju līgas spēlē 17. novembrī izlase viesosies Andorā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi