Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta - Starkovs cer uz panākumu Latvijas futbola izlases spēlē pret Izraēlu

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs cer uz komandas panākumu sestdien gaidāmajā 2012. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē viesos pret Izraēlu.

Treneris ceturtdien notikušajā preses konferencē sacīja, ka komanda grib sasniegt maksimāli labāko rezultātu un uzvarēt, taču, kāds būs cīņas iznākums, to redzēs pēc spēles. Latvijas izlase ir rūpīgi gatavojusies spēlei, darbojoties pēc ierastā plāna. Treneris uzsvēra, ka atmosfēra komandā ir ļoti laba.

"Esmu pārliecināts, ka komanda atdos visus spēkus, lai sasniegtu maksimālo rezultātu," teica Starkovs un piebilda, ka Izraēlas izlase nav vienkāršs pretinieks. Treneris gan ir pārliecināts, ka Latvijas izlase būs gatava mājiniekiem likt pretī savu spēles risinājumu un būs cienīgs pretinieks. Starkovs uzsvēra, ka izlasē ir aicināti visi pašlaik spēcīgākie.

Starkovs pastāstīja, ka Latvijas izlases pašreizējā sastāvā labā proporcijā ir pieredzējuši spēlētāji un jauni futbolisti. Lai gan Latvijas valstsvienības treneris atturējās nosaukt spēles sākumsastāvu, viņš ļāva noprast, ka uzbrukumā cer uz Māri Verpakovski un Artjomu Rudņevu, kuri arvien labāk savstarpēji laukumā saprotas un kļūst par saskanīgu duetu. Par būtisku iztrūkumu sastāvā Starkovs nosauca traumu guvušā Aleksandra Cauņas izkrišanu no ierindas, taču treneris cer, ka komandas biedri spēs pussargu līnijā šo robu aizlāpīt.

"Ceru uz mūsu uzbrucējiem - individuāli abi ir stipri. Arī aizsardzība ar [Kasparu] Gorkšu priekšgalā ir kārtībā, un mums jāizmanto maksimums no saviem trumpjiem," klāstīja Starkovs un piebilda, ka situāciju aizsardzībā uzlabo arī Denisa Ivanova atlabšana pēc savainojuma.

Latvijas izlasē arī jūtams, kuri spēlētāji aktīvi spēlē klubu sastāvā un kuri ne, taču šādas disproporcijas ir vienmēr, piemetināja Starkovs. Viņš paskaidroja, ka stabilitāte komandas sastāvā ir pozitīvs faktors, tādēļ solīja atturēties no tādām negaidītām izmaiņām spēlētāju virknējumā, kuru vienīgais nolūks būtu pārsteigt pretinieku ar negaidītu risinājumu, kam tomēr nebūtu pietiekama praktiska pamata.

Izraēlas izlasi Starkovs nosauca par nebūt ne vienkāršu, bet gan sarežģītu pretinieku. Izraēliešiem ir jauni futbolisti, kas spēlē tehniski un azartiski, un komanda pēdējos gados esot būtiski mainījusies. Sagaidāms, ka pret Latviju nespēlēs Izraēlas valstsvienības līderis "Chelsea" pussargs Josi Benajuns, taču Starkovs atturējās vērtēt, kam tas būs izdevīgāk. Izraēlai var parādīties jauni līderi un vairāki futbolisti uzņemties iniciatīvu, kas padarīs sāncenšu spēli grūtāk prognozējamu, sprieda Starkovs. Arī mājinieku sastāvu viņam pašlaik esot grūti prognozēt.

Uz Izraēlu dosies 19 Latvijas futbolisti - trīs vārtsargi un 16 laukuma spēlētāji, taču sastāvu, kurš sestdien dosies laukumā, Starkovs vēl nebija gatavs oficiāli atklāt. Viņš gan teica, ka ārpus sastāva varētu palikt aizsargs Vladimirs Bespalovs un pussargs Vladimirs Koļesņičenko. Jau ziņots, ka traumas dēļ izlasei nepalīdzēs arī uzbrucējs Ģirts Karlsons.

Latvijas izlase uz Telavivu izlidos ceturtdien plkst. 19.45. Spēle sestdien "Bloomfield" stadionā Telavivā sāksies plkst. 20.05 un tiešraidē to translēs Latvijas Televīzijas kanāls LTV7.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīra F grupā pēc četrām spēlēm ar četriem punktiem ieņem piekto vietu. Četri punkti ir arī Izraēlai, kas labākas gūto un ielaisto vārtu attiecības dēļ ir ceturtajā vietā. Grupas līdere ar 10 punktiem ir Horvātija, sekojot Grieķijai ar astoņiem un Gruzijai ar sešiem punktiem, bet Malta bez punktiem ir pēdējā - sestā. F grupā 26.martā notiks vēl divas spēles - Gruzija uzņems Horvātiju, bet Malta spēlēs ar Grieķiju.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi