Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lielgabala jauda

Raja pēcspēles sitienos ieved Arsenal ceturtdaļfinālā.

Šaubas par savu statusu viena vakara gaitā Londonā dzēsa Arsenal futbolisti un komandas vārtsargs Davids Raja, kura divi atvairījumi pēcspēles sitienu sērijā vienam no Anglijas vadošajiem klubiem ļāva atgriezties UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā pēc četrpadsmit gadu pārtraukuma. "Neesmu varonis – katrs deva savu artavu. Mana daļa pašās beigās bija atvairīt "pendeles"," pēc panākuma pār Porto sajūsmu neslēpa spāņu vārtsargs Raja. Labāko astoņniekā otrdien iekļuva arī Barcelona, kas atbildes spēlē ar 3:1 (summā 4:2) pārspēja Itālijas čempionu Napoli. 

2010. gada pavasarī Arsenal futbolisti pārspēja tieši Porto un līdz šim pēdējo reizi iekļuva Čempionu līgas labāko astoņniekā. Tāpat kā toreiz, arī šosezon "lielgabalniekiem" nācās atspēlēties pēc pirmajā spēlē piedzīvota zaudējuma. Neizšķirtu summā pirmā puslaika beigās panāca Leandro Trosārs, bet pārsvaru izdevās iegūt vien pēcspēles sitienos, spilgti nospēlējot Rajam. "Biju par šo izvēli pārliecināts, jo redzēju viņa reakciju, saskaroties ar šaubām jau no pirmās dienas, kopš viņš atradās šeit. Tā atspoguļojās arī viņa sniegumā šādos izšķirošos brīžos," Londonas kluba treneris Mikels Arteta paslavēja Raju, kurš kopš sezonas sākuma komandā bijis kā zem lupas, jo par vietu sastāvā izkonkurēja pēdējās sezonās labi sevi parādījušo vietējo vārtsargu Āronu Remsdeilu. "Svarīgākais šādos brīžos ir ticēt sev un saviem komandas biedriem, un tam jābūt abpusēji," recepti pārliecības saglabāšanai atklāja spāņu vārtsargs. Lai gan Arsenal 13 reižu ir kļuvis par Anglijas čempionu, tas ir viens no nedaudzajiem šīs valsts grandiem, kas vēl nekad nav triumfējis Čempionu līgā, tāpēc pēdējo trīspadsmit gadu sniegumu Eiropas turnīros līdzjutēji uztvēruši īpaši sāpīgi. "Mums vajadzēja tiešām rakt, lai beigās tiktu līdz šim maģiskajam brīdim. Esam sākuši stadionā veidot neticamu enerģiju, kas mūs grūž uz priekšu pat sarežģītākajās situācijās," līdzjutēju atbalstu izcēla treneris Arteta.

Pēdējie divi ceturtdaļfinālisti kļuva zināmi vēlā trešdienas vakarā, kad Dortmundes Borussia uzņēma Eindhovenas PSV un Madrides Atletico spēlēja pret Milānas Inter.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi