Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas futbolisti turpina gatavoties spēlei ar Vāciju ar vienu pozitīvu Covid-19 testu komandā

Latvijas vīriešu futbola izlase turpina gatavoties šodien Diseldorfā paredzētajai spēlei ar Vāciju, kaut arī vienam no valstsvienības spēlētājiem ir bijis pozitīvs Covid-19 tests, savā "Twitter" kontā ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Mačs "Merkur" stadionā paredzēts plkst.21.45 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot kanālam TV6.

LFF "Twitter" kontā apstiprina, ka vienam no valstsvienības spēlētājiem Covid-19 analīžu rezultāts ir pozitīvs.

"Visi šajā nometnē iepriekš veiktie testi gan šim spēlētājam, gan pārējiem valstsvienības pārstāvjiem bijuši negatīvi," uzsver LFF. "Veiktas visas nepieciešamās darbības spēlētāja izolēšanā no pārējās komandas, tuvākās kontaktpersonas noteikšanā un izolēšanā, apstākļu noskaidrošanā un informācijas apkopošanā."

LFF ziņo par papildu drošības pasākumu ieviešanu komandā, kā arī par atkārtotu pārbaužu veikšanu ciešā sadarbībā ar Vācijas valstsvienību un "vietējiem dienestiem".

Arī Vācijas tīmekļa vietne "sport1.de" apstiprina, ka Latvijas izlases spēlētājs jau ir pašizolācijā un ka Latvijas komandai priekšpusdienā veiktas atkārtotas Covid-19 analīzes.

"Gadījumā, ja šīs analīzes izrādīsies Covid-19 negatīvas, nekam nevajadzētu stāties ceļā mača aizvadīšanai," rakstīts vietnes slejās.

"Gatavojamies spēlei un vienlaikus gaidām vietējo varasiestāžu tālākos norādījumus," vēsta LFF.

Ziņu aģentūra DPA citē Vācijas Futbola savienības (DFB) preses dienesta pārstāvi: "Sagaidām, ka spēle notiks, kā plānots, ja Diseldorfas veselības aizsardzības dienests nenoteiks savādāk."

Spēlei gatavojas arī Vācijas izlase, kurai 15.jūnijā Minhenē jau jāaizvada Eiropas čempionāta finālturnīra pirmā spēle pret Franciju.

Pagaidām vēl nav pilnīgas pārliecības, ka Latvijas mačs ar Vāciju notiks. To lielā mērā noteiks Vācijas par veselības aprūpi atbildīgās institūcijas.

Jau ziņots, ka spēle paredzēta stadionā, kur mājas spēles aizvada otrās bundeslīgas komanda Diseldorfas "Fortuna" un kurā varēs pulcēties apmēram 1000 līdzjutēju.

Vācijas izlase, kas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram, trešdien pārbaudes mačā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Dāniju. Savukārt Latvija Baltijas kausa pirmajā spēlē ar 3:1 uzveica Lietuvu. Pēc pirmdienas dueļa abām izlasēm ceļi vedīs atšķirīgos virzienos - Vācija dosies uz Eiropas čempionātu, kur spēkosies ar Franciju, Portugāli un Ungāriju, savukārt Latvija lidos uz Tallinu, kur piektdien gaidāma Baltijas kausa otrā spēle.

Latvijas izlasei šajā mačā nevarēs palīdzēt Jānis Ikaunieks un Vladislavs Gutkovskis, kuri nepiedalīsies arī Baltijas kausa pēdējā spēlē. Zem lielas jautājuma zīmes ir Vladimira Kameša dalība šodienas cīņā.

Tikmēr Vācijas izlasē jau zināms viens futbolists, kuram garantēta vieta sastāvā, un tas ir Manuels Neiers, kurš kļūs par pirmo vārtsargu, kas "Die Mannschaft" sasniedzis 100 spēļu robežu. Līdz šim Vācijas izlasē vismaz 100 spēles aizvadījuši 12 futbolisti, bet rekordists ar 150 mačiem ir Lotārs Mateuss.

Jau tagad zināms, ka šodienas mačā Vācijai talkā nedosies Minhenes "Bayern" pussargs Leons Gorecka. Tāpat nav zināms, vai pārbaudes spēlē ar Latviju piedalīsies visi četri UEFA Čempionu līgas finālisti - Londonas "Chelsea" trijotne Kajs Hāvercs, Timo Verners un Antonio Rīdigers, kā arī Mančestras "City" futbolists Ilkajs Gindoans. Nav skaidrības arī par Džamala Musialas spēlēšanu, kā arī cīņā ar Dāniju savainojumus guva Matss Hummelss un Lukass Klostermans.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvija ar Vāciju tikusies vienu reizi, 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupā Portu spēlējot bezvārtu neizšķirti 0:0. Pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados notikušajās divās pārbaudes spēlēs uzvarēja vācieši.

Vācijas izlase FIFA pasaules rangā ieņem 12.vietu, bet Latvija ir 138.pozīcijā.

Vācijas valstsvienība triumfēja 2014.gada Pasaules kausā un nākamajā Eiropas čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam, bet pirms trim gadiem jau apakšgrupā nolika pasaules čempiones pilnvaras. Vācija ir četrkārtēja Pasaules kausa ieguvēja un trīskārtēja Eiropas čempione.

Pēc ceturtdienas mača ar Igauniju Latvijas izlasei nākamās spēles paredzētas septembrī, kad turpināsies 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācija.

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts jūnijā gaidāmajām spēlēm:

Vārtsargi: Roberts Ozols ("Riga"), Krišjānis Zviedris ("Liepāja"), Rihards Matrevics ("Valmiera");

Aizsargi: Vitālijs Maksimenko (Ļubļanas "Olimpija", Slovēnija), Kaspars Dubra ("Oleksandrija", Ukraina), Roberts Savaļnieks, Elvis Stuglis, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Igors Tarasovs (Ahnas "Ethnikos", Kipra), Mārcis Ošs ("Lugano", Šveice), Raivis Andris Jurkovskis ("Dundalk", Īrija), Antonijs Černomordijs, ("Riga"), Krišs Kārkliņš ("Liepāja");

Pussargi: Artūrs Zjuzins, Renārs Varslavāns (abi - RFS), Vladimirs Kamešs, Vladislavs Fjodorovs (abi - "Riga"), Andrejs Cigaņiks (Luhanskas "Zorja", Ukraina), Eduards Emsis (Erevānas "Noah", Armēnija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Aleksejs Saveļjevs ("Mantova", Itālija), Raivis Ķiršs ("Daugavpils");

Uzbrucēji: Dāvis Ikaunieks ("Liepāja"), Roberts Uldriķis ("Sion", Šveice), Raimonds Krollis ("Valmiera").

Vācijas futbola izlases kandidāti 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīram:

Vārtsargi: Manuels Noiers (Minhenes "Bayern"), Kevins Traps (Frankfurtes "Eintracht"), Bernds Leno (Londonas "Arsenal", Anglija);

Aizsargi: Antonio Rīdigers (Londonas "Chelsea", Anglija), Matss Hummelss, Emre Dzans (abi - Dortmundes "Borussia"), Matīass Ginters (Menhengladbahas "Borussia"), Niklass Zīle (Minhenes "Bayern"), Lukass Klostermans, Marcels Halstenbergs (abi - "Leipzig"), Robins Gosenss (Bergāmo "Atalanta", Itālija), Robins Kohs (Līdsas "United", Anglija), Kristians Ginters ("Freiburg");

Pussargi/Uzbrucēji: Jošua Kimmihs, Seržs Njabrī, Leons Gorecka, Tomass Milers, Līrojs Sanē, Džamals Musiala (visi - Minhenes "Bayern"), Ilkajs Gindoans (Mančestras "City", Anglija), Timo Verners, Kajs Hāvercs (abi - Londonas "Chelsea", Anglija), Toni Kross (Madrides "Real", Spānija), Jonass Hofmans, Floriāns Neihauss (abi - Menhengladbahas "Borussia"), Kevins Follands ("Monaco", Francija).

Papildināta ar 9.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi