Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kazakevičs: Mums bija būtiski no pirmajām minūtēm pārņemt iniciatīvu

Latvijas vīriešu futbola izlasei otrdien UEFA Nāciju līgas mačā bija būtiski no pirmajām minūtēm pārņemt iniciatīvu, atzīst valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Jau ziņots, ka Latvijas futbola izlase otrdien UEFA Nāciju līgas turnīru noslēdza ar graujošu uzvaru 5:0 pār Andoru, izcīnot šogad pirmo panākumu oficiālajās spēlēs.

Kazakevičs pēcspēles preses konferencē pauda, ka mačs nebija vienkāršs, lai gan tika izcīnīta pārliecinoša uzvara. 

"Mēs gatavojāmies tam, ka gribam spēlēt aktīvu un agresīvu futbolu, uzspiežot savu spēles stilu. Līdz otrajiem gūtajiem vārtiem spēle ritēja nervozā gultnē, jo apzinājāmies, ka iepriekš mums nav veicies ar realizāciju. Audzējot pārsvaru, spēle kļuva vieglāka un mēs to kontrolējām. Mums bija būtiski no pirmajām minūtēm pārņemt iniciatīvu, lai nedotu pretiniekiem spēlēt pretspēli un nosist tempu," stāstīja Kazakevičs.

Salīdzinot ar pirmo savstarpējo spēli šajā turnīrā, Latvijas izlase šoreiz bijusi vairāk organizēta.

"Mēs bijām vairāk laika pavadījuši kopā un kaut kādos momentos sadarbības uzbrukumā bija kvalitatīvākās. No kvalitātes un rezultāta viedokļa šī bija laba spēle, ņemot vērā pretinieku un cik grūti ar Andoru ir spēlēt izbraukumā. Taču, teikšu, ka arī dažas citas spēles šajā ciklā bija kvalitatīvas, bet nedeva gaidīto rezultātu," secināja Kazakevičs.

Kā prognozēts, Andoras futbolisti jau no pirmajām minūtēm provocēja Latvijas futbolistus uz pārkāpumiem. Latviešiem šajā spēlē bija piecas dzeltenās kartītes, bet pretiniekiem - sešas un viena sarkanā. 

"Mēs par to runājām un gatavojām komandu, ka mums jāņem vērā Andoras specifika. Arī spēles laikā to mēģinājām futbolistiem vairākas reizes atgādināt. Taču mēs arī meklējām balansu, lai futbolisti būtu aktīvāki kontaktspēlē. Iespējams, kaut kur uz emocijām kādam spēlētājam pietrūka savaldīšanās. Tomēr domāju, ka kopumā nepadevāmies provokācijām un nedevām pretiniekiem iespēju nosist tempu, kas arī vainagojās ar vārtu guvumu," skaidroja Kazakevičs.

Neiztika bez brīdinājumiem arī Latvijas izlases treneru soliņam, dzelteno kartīti savā priekšā ieraugot trenera asistentam Mārim Smirnovam. Agresīvi pozitīvā nozīmē bija arī Latvijas izlases futbolisti.

"Ir būtiska gan aktīva soliņa darbība, gan saprātīga darbība uz laukuma. Te bija būtiski nepārspīlēt, lai nebūtu ļoti lielas pauzes un mēs pārāk daudz to nedarītu. Izskatās, ka gandrīz šo balansu sasniedzām un neļāvām pretiniekiem aizvilkt tiesnesi tajā virzienā, kas bija izdevīgs viņiem. Tas bija viens no priekšnosacījumiem, lai mēs šodien sasniegtu labu rezultātu un, manuprāt, tas labi nostrādāja. Bija abpusējs spiediens un nepiekāpība," stāstīja Kazakevičs.

Asi pretinieku apturēja arī Daniels Ontužāns, kurš atdarīja Andoras futbolistam par pārkāpumu pret Antoniju Černomordiju. 

"Tā pamatīgāk viņu iepazīstu tikai tagad savstarpējā kopējā darbā. Ja ir vēlme aizstāvēt komandas biedru un iesaistīties - tas ir pozitīvi. Tikai jāspēj kontrolēt, kurā brīdī un kādā veidā tas tiek darīts - tas ir tas, kas jauniem spēlētājiem vēl jāmācās. Kopumā viņš šajā mačā labi darbojās gan divcīņās, gan situācijas, kurās jāparāda pozīcija attiecībā pret komandas biedriem. Tas ir pozitīvs signāls un šādi spēlētāji mums ir vajadzīgi uz laukuma. Tas noteikti ir pluss, nevis mīnuss," atklāja Kazakevičs.

Latvija pirmo maiņu veica jau 55.minūtē, kad Artūra Zjuzina vietā laukumā devās Aleksejs Saveļjevs.

"Zjuzins pārtraukumā teica, ka sajūt veco savainojumu un ilgi nevarēs turpināt maču. Šo Saveļjeva maiņu gatavojām pārtraukumā. Vismaz šobrīd pārējiem spēlētājiem nekādu traumu nav," teica Kazakevičs.

Vērtējot aizvadīto ciklu, Kazakevičs uzsvēra, ka neizdevās sasniegt sportiskos rezultātus. Tam par iemeslu esot daudz apstākļi, bet galvenais no tiem ir, ka viņa vadībā komanda pirmo reizi kopā sanāca tikai pirms dažiem mēnešiem.

"Arī pirmajā spēlē ar Andoru mūsu pienākums bija gūt trīs punktus. Šis laiks bija grūts ar daudz izaicinājumiem un no tā var paņemt gan pozitīvas, gan negatīvas lietas. Manuprāt, bija ļoti būtiski uzvarēt un izdarīt to tādā veidā, kā šodien. Svarīgi bija izjust arī pārliecību. Ceru, ka šī uzvara būs labs dzinulis nākamajiem soļiem, un mēs ar savu spēli un rezultātu nākamā gada griezumā spēsim priecēt līdzjutējus un paši sevi. Daudz biežāk, nekā tas bija šajā ciklā," stāstīja Kazakevičs.

Divus vārtus latviešiem guva Jānis Ikaunieks, vienus - Antonijs Černomordijs, Vladislavs Gutkovskis un Raimonds Krollis.

Pēc sešām spēlēm grupā ar 12 punktiem uzvarēja Fēru salas, kuras nākamajā Nāciju līgas turnīrā spēlēs C grupā, deviņi punkti ir Maltai, Latvijas izlase iekrājusi septiņus punktus, bet Andora - divus punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi