Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izturēja vācu pārspēku

Minhenes Bayern mājās dominē un izšķērdē vārtu gūšanas iespējas.

Teicama sitienu realizācija bija galvenais iemesls Parīzes Saint-Germain 3:2 uzvarai izbraukumā pār Minhenes Bayern, lai gan Vācijas klubs Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē dominēja. Nevainojami savas iespējas izmantoja Londonas Chelsea, kas viesos ar 2:0 pārspēja Porto.

2020. gada fināla atkārtojumā lielu spiedienu izdarīja pašreizējā turnīra čempionvienība Bayern. Sniegotajos laikapstākļos Vācijas grands statistiski bija pārāks, to apliecina 31 sitiens pa Keilora Navasa sargātajiem vārtiem. Tomēr PSG vārtsargs savus pienākumus pildīja godam, ielaižot vien divas bumbas. "Parīze spēlēja ļoti efektīvi. Mēs diktējām spēles gaitu, veicām 31 sitienu, un varu paslavēt komandu par demonstrēto futbolu," pēc mača sacīja Bayern galvenais treneris Hansi Fliks. "Mums pietrūka iespēju realizācijas vārtu tuvumā, bet atlikusi vēl viena spēle Parīzē, kur ceram apgriezt lietas otrādi." Vācijas čempionei uzbrukumā būtu noderējis Roberts Levandovskis. Poļu uzbrucējs savainojumu guva Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Andoru un kādu laiku nebūs pieejams.

Neskaitot Navasa lielisko spēli vārtos, PSG uzvaru galvenokārt kaldināja Kiliana Mbapē spožais sniegums. 22 gadus vecais franču uzbrucējs izcēlās ar diviem rezultatīviem sitieniem. Viņš regulāri terorizēja pretinieku aizsardzības līniju ar savu ātrumu un tehniku. "Devāmies pretuzbrukumos un izcili izmantojām iespējas. Iesist trīs vārtus tik labai komandai ir ārkārtīgi grūti. Plāns nostrādāja, bet palīdzēja arī saujiņa veiksmes," komandas sniegumu novērtēja PSG treneris Maurisio Početino. Atbildes spēle būs Parīzē 13. aprīlī. Skaidrs, ka Bayern ies ar visiem spēkiem uz priekšu un izdarīs milzu spiedienu.

Chelsea galvenais treneris Tomass Tuhels Anglijas klubam pievienojās gada sākumā pēc Frenka Lamparda atlaišanas. Trijos Čempionu līgas mačos viņa vadībā Chelsea nav ielaidis nevienus vārtus. Arī rezultāti Anglijas premjerlīgā ir gājuši augšup kopš Tuhela atnākšanas. Pamatīgs trieciens klubam bija nesenais 2:5 zaudējums vietējā čempionātā pret West Brom, tomēr Chelsea futbolisti spēja savākties arī pēc tik slikta snieguma. "Sestdien piedzīvojām lielu zaudējumu, tomēr spējām to pieņemt. Pret Porto bija grūti atrast pareizo ritmu uzbrukumā. Pirmie vārti bija ļoti svarīgi, jo pirms tam daudz cietām un bijām pārāk saspringuši. Pietrūka brīvības, un mūsu komandas spēle bija pārāk statiska," kritisks pret savu komandu bija Tuhels. Ar vārtiem izcēlās angļu talanti Meisons Maunts un Bens Čilvels, ievērojami zem savām spēju robežām spēlēja vācieši Kajs Hāvercs un Timo Verners. Nākamnedēļ būs atbildes spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi