Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Čempions pret debitantu cīņā par kausu

Latvijas kausa izcīņas finālā trešdienas vakarā Skonto stadionā RFS un FK Auda futbolisti dalīs ne tikai Latvijas futbola sezonas pirmo trofeju, bet arī ceļazīmi uz nākamās sezonas UEFA Konferences līgas kvalifikācijas turnīru. Spēles sākums pulksten 20, tās tiešraide jau pusstundu iepriekš LTV 7 kanālā.

Ceļš uz finālu gludāks bijis pašreizējam kausa turētājam RFS, kas konkurentus – Jūrmalas Spartaku (4:0), Tukums 2000/Telms (4:1) un Grobiņu (5:0) – pārspēja ar vismaz trīs vārtu pārsvaru, tomēr favorītiem pēdējās nedēļās nav klājies viegli ar spēku sadalīšanu starp trīs frontēm – arī Konferences līgas grupu turnīru un virslīgas čempionātu. Pēc neizšķirta pēdējās virslīgas spēlēs jau zudušas reālas izredzes aizstāvēt pērn izcīnīto valsts čempiona titulu. Vēl vairāk, tikai piecu punktu atstatumā turnīra tabulā ir ceturtajā vietā esošā FK Liepāja. Katastrofālas sezonas izskaņas gadījumā RFS futbolisti var pat palikt bez dalības Eirokausos nākamajā sezonā, ja neizcīnīs kausu un paliks aiz kurzemniekiem turnīra tabulā.

Virslīgas debitants FK Auda kausa izcīņas astotdaļfinālā ar 2:1 pārspēja BFC Daugavpils, ceturtdaļfinālā pēc bezvārtu neizšķirta pamatlaikā ar 6-5 dramatiskā pēcspēles sitienu sērijā nolauza virslīgas līderi Valmiera FC, bet pusfinālā ar 5:0 sakāva Nākotnes līgas līderi FS Jelgava. Ķekavas klubam Latvijas kausa izcīnīšana ir vienīgā iespēja kvalificēties nākamās sezonas Eiropas kausiem, kas būtu kā odziņa uz tortes atgriešanās sezonā elitē. Tomislava Stipiča vadītie debitanti, kuriem ir vāji slēptas ciešas saiknes ar RFS lielāko konkurentu Riga FC, šosezon fināla pretiniekus vēl nav pieveikuši, tomēr līdzšinējās četrās virslīgas spēlēs trīs reizes komandas spēlējušas neizšķirti. RFS vienīgo uzvaru (1:0) pret FK Auda guva maija vidū. Par rīdziniekiem finālspēles laikā īkšķus, visticamāk, turēs arī Liepājā, jo tādējādi būs skaidrs, ka pašreizējās četras virslīgas līderes nākamsezon piedalīsies Eirokausos. Audas panākuma gadījumā vienai no favorītēm nāksies palikt bez cerētajiem ienākumiem un Eiropas iespējas.

Futbols

Pēdējie desmit Latvijas kausa fināli

  • 2021: RFS – Liepāja 1:0
  • 2020: Liepāja – Ventspils 1:0 (pag.)
  • 2019: RFS – Jelgava 3:2 (pag.)
  • 2018: Riga – Ventspils 0:0 (5-4 p. s.)
  • 2017: Liepāja – Riga 2:0
  • 2017*: Ventspils – Riga 2:2 (6-5 p. s.)
  • 2016: Jelgava – Spartaks 1:0
  • 2015: Jelgava – Ventspils 2:0
  • 2014: Jelgava – Skonto 0:0 (5-3 p. s.)
  • 2013: Ventspils – Liepājas metalurgs 2:1 (pag.)

*pēc pārejas uz kausa izspēli vienas sezonas gaitā 2017. gadā notika divi fināli – pavasarī un rudenī

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi