Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Čempioni paklūp derbijā

Rīgas derbijā RFS uzvar ceturto reizi pēc kārtas, Jūrmalas Noah debitē virslīgā.

Negaidīti pārliecinošu uzvaru Rīgas derbijā guva RFS. Lai gan par mača favorītiem tika uzskatīti pašreizējie Latvijas futbola virslīgas čempioni Riga futbolisti, tomēr mājas laukumā Mežaparkā komanda izgāzās.

Virslīgas 6. kārtā saistībā ar Jūrmalas Noah debiju tika aizvadīti vien trīs no četriem šosezon ierastajiem mačiem. Centrālā spēle bija starp abiem galvaspilsētas un Latvijas mēroga futbola grandiem Riga un RFS. Joprojām Sporta arbitrāžas tiesa Lozannā izskata RFS iesniegumu par gaismas dēļ pārtraukto spēli Liepājā. Ja tiesas atzinums būs par labu RFS un Liepājai piešķirs tehnisko zaudējumu, teorētiski klubs tiks atzīts par 2020. gada virslīgas čempionvienību.

RFS sezonu sāka salīdzinoši neveiksmīgi, ņemot vērā iepriekšējos gados iespēto. Pārsteidzošs zaudējums pirmajā kārtā Valmierai (2:3), bet pēc tam neizteiksmīgs neizšķirts pret Ventspili (1:1) un Metta (3:3), savukārt Riga pirms galvaspilsētas derbija bija zaudējusi punktus vienīgi Metta (1:1) un ne velti tika uzskatīta par favorīti. 

Pamatsastāvā Riga nebija vairāku noderīgu futbolistu, kas guvuši mikrotraumas, – aizsardzības līdera islandieša Aksela Andresona, vidējās līnijas balsta Oļega Laizāna un uzbrukuma veidotāju brazīlieša Gabriela Ramosa un francūža Žana Batista Leo. Turpretī RFS bija savā kaujas sastāvā. Tas atspoguļojās laukumā. Pēc spēles gaitas neviena no komandām nedominēja un cīņa bija līdzvērtīga, tomēr krietni labāk izdevības izmantoja viesi. Pirmos divus vārtus RFS labā guva Balkānu pārstāvji Tomislavs Šaričs un Darko Lemajičs. Abi savulaik spēlējuši Riga, tomēr dažādu iemeslu dēļ veica pāreju uz pretējo ierakumu pusi. Pie 0:2 Riga daudz riskēja, veidoja ātrus pretuzbrukumus, un nebija ilgi jāgaida, līdz to izmantoja RFS, Tomašam Šimkovičam panākot 3:0 un iedzenot pēdējo naglu. Lai gan RFS uzvarēja ar triju vārtu pārsvaru, rezultāts ir maldinošs un neatspoguļo redzēto laukumā. RFS Rīgas derbijā tā ir ceturtā uzvara pēc kārtas. 

Pirmoreiz uz Riga treneru soliņa sēdēja Deniss Laktionovs. Krievu speciālists bija faktiskais kluba galvenais treneris jau kopš sezonas sākuma, tomēr tikai ar virslīgas 6. kārtu viņš tāds bija oficiāli pēc dažādu birokrātisku šķēršļu pārvarēšanas. 43 gadus vecais Laktionovs iepriekš trenējis Krievijas 2. līgas klubu Maskavas Rodina. Nākamajā kārtā Riga jātiekas ar virslīgas līderi Valmieru. Ņemot vērā kluba īpašnieku un vadības neiecietību pret neveiksmēm, Laktionovam ātri vien jāatgriež komanda uz uzvaru takas, ja negrib zaudēt amatu.

Pateicoties tiešo konkurentu neveiksmei, kopvērtējumā vadību pārņēmusi Tamaza Pertijas vadītā Valmiera. Klubs šosezon nav izjutis zaudējuma rūgtumu. Sešās spēlēs četras uzvaras un divi neizšķirti. Pret Metta lielāko daļu spēles Valmiera bija vadībā, tomēr mača izskaņā apšaubāmu "pendeli" uz kluba vārtiem piešķīra galvenais tiesnesis. To izmantoja Metta, uz maiņu nākušajam Lukasam Vapnem gūstot vārtus. Spēle noslēdzās 1:1. Metta tas ir trešais neizšķirts pēc kārtas, turklāt pret trim spēcīgākajām čempionāta komandām – RFS, Riga un Valmiera. Ļoti neapmierināts par tiesnešu sniegumu bija Ēriks Punculs. Valmieras uzbrucējs savā Twitter profilā neslēpa sašutumu par lēmumiem. "Tiesnesis visu spēli baidās iedot 11 metru soda sitienu uz mūsu pusi un parādīt otru dzelteno/sarkano kartīti pretiniekam, bet pēkšņi 86. minūtē nebaidās fantazēt ar 11 metru soda sitienu uz mūsu vārtiem! Tas tā, īsumā par spēli! Virslīga progresē, uzminiet, kuri neprogresē!"

Debiju virslīgā piedzīvoja Jūrmalas Noah. Komandai sākotnēji piešķīra licenci startēšanai čempionātā, pēc armēņu investoru pamešanas to atņēma, bet licence tika atgūta, pateicoties iesniegumam Starptautiskajā Arbitrāžas tiesā. Lietu tuvākajos mēnešos izskatīs, un nav garantēts, ka Noah sezonu pabeigs. Ja tiesā izlems, ka Latvijas Futbola federācija rīkojās pareizi, atņemot licenci, Noah rezultāti, visticamāk, tiks anulēti. Bet līdz tam klubs var droši spēlēt. Kā jau bija gaidāms, komanda uz laukuma izskatījās ļoti vāji. Pēdējā brīdī savākts sastāvs ne ar tiem kvalitatīvākajiem spēlētājiem. Tā kā nav aizvadīti regulāri treniņi, saspēlētība un fiziskā forma arī zem katras kritikas. Bezcerīgā spēlē Noah RTU stadionā piedzīvoja 0:5 zaudējumu. Pirmo uzbrukuma iespēju komanda izveidoja vien otrā puslaika vidū. Lielas grūtības radīja pat nokļūšana līdz pretinieku soda laukumam. Jūrmalas Spartaks šosezon nedemonstrē iepriecinošu sniegumu, ņemot vērā sastāvu un iepriekšējās sezonas, tomēr pret jaunpienācējiem izskatījās ļoti dominējoši, vārtus gūstot pieciem futbolistiem. Rezultāta starpība varēja būt vēl lielāka, jo Spartaks izšķērdēja neskaitāmas iespējas. Viens ir skaidrs pēc debijas spēles – Noah gaidāma gara un smaga sezona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi