Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Anonīms avots: Maradonas ārsti apsūdzēti par tīšu slepkavību

Saistībā ar Argentīnas futbola leģendas Djego Maradonas nāves apstākļiem septiņi cilvēki apsūdzēti par tīšu slepkavību, liecina ziņu aģentūras AFP informācija, kas saņemta no anonīma avota tiesībsargājošajās institūcijās.

Apsūdzēto, kuriem notiesāšanas gadījumā draud astoņu līdz 25 gadu cietumsods, vidū ir Maradonas neiroķirurgs Leopoldo Luke, psihiatre Agustina Kosačova un psihologs Karloss Diass.

Apsūdzības raksts ir balstīts uz ekspertu komisijas secinājumiem par Maradonas nāvi pērn novembrī, atklājis anonīms avots no Sanizidro ģenerālprokuratūras, kas vada izmeklēšanu.

Ziņojumā norādīts, ka futbola leģendai sniegta neatbilstoša medicīniskā aprūpe un pirms nāves viņš ilgstoši tika atstāts mokāmies.

Apsūdzētajiem ir aizliegta izbraukšana no Argentīnas un laikā no 31.maija līdz 14.jūnijam viņiem jāsniedz liecības izmeklētājiem.

Tiesvedību veicināja divu Maradonas meitu iesniegtā prasība pret Luki, kuru viņas vaino par tēva veselības stāvokļa pasliktināšanos pēc smadzeņu operācijas.

Prokuratūra uzskatot, ka Maradonas nāve nav saistāma ar neatbilstošu ārstēšanu vai ārstu nolaidību, tomēr, prokuratūras vērtējumā, ārsti zināja, ka bijušais futbolists mirs un neko nedarīja, lai to novērstu.

Ziņas un audio materiāli, kas nonākuši prokuratūras rīcībā, liecina, ka Maradonas ārsti zināja, ka savas dzīves pēdējos mēnešos Maradona lietoja alkoholu, zāles psihiatriskās veselības uzlabošanai un marihuānu.

Ziņojumā mediķu konsīlijs secinājis, ka Maradonas ārstu komanda ignorēja "pazīmes par riskiem dzīvībai" un pēdējās dzīves nedēļās Maradonas veselības aprūpe bijusi nepilnīga un neprecīza.

Savstarpējas apsūdzības izskan ne tikai par Maradonas nāvi, bet arī par viņa mantojumu, par kuru cīnās viņa pieci bērni, brāļi un bijušais advokāts Matiass Morla.

Pasaules kausa ieguvējs 1986.gadā Argentīnas izlases rindās mira pērn 25.novembrī no sirdslēkmes.

Dažas nedēļas pirms nāves viņam tika veikta smadzeņu operācija, bet 30.oktobrī viņš svinēja 60.dzimšanas dienu.

Blakus brazīlietim Pelē Maradona tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem futbolistiem pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi