Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Skonto uzvar derbijā un kā pēdējie iekļūst Latvijas kausa izcīņas pusfinālā

Latvijas vicečempioni Skonto sestdien kā pēdējie no ceturtdaļfināla dalībniekiem iekļuva Latvijas kausa izcīņas futbolā pusfinālā.

Aizvadītajā mačā Skonto, kam nenomaksāto parādu dēļ Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) liegusi startēt nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās, Kauguros ar rezultātu 2:1 (0:1) Rīgas klubu derbijā pārspēja Daugavu.

Spēles rezultātu jau ceturtajā minūtē atklājas Daugavas futbolists Vitālijs Ziļs, kurš precīzi sita pretinieku vārtsarga tuvējā stūrī. Pirmā puslaika izskaņā Skonto futbolistiem bija lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu, taču 11 metru soda sitienu nerealizēja pieredzējušais pussargs Viktors Morozs.

Otrajā puslaikā 2012.gada Latvijas kausa ieguvēji Skonto spēja gūt divus vārtus, precīziem esot gruzīnam Iraklijam Klimiašvili un Ruslanam Mingazovam no Turkmenistānas.

Kā zināms, piektdien ceturtdaļfinālā uzvaru izcīnīja arī jaundibinātais klubs Liepāja, kas savu skatītāju priekšā ar 2:1 pārspēja Jūrmalu. Iepriekš "Liepājas metalurgs" kausa izcīņas finālā spēlēja trīs gadus pēc kārtas, bet trofeju pēdējo reizi izcīnīja 2006.gadā. Tikmēr kausa izcīņas ceturtdaļfinālu nespēja pārvarēt pērnā gada sacensību uzvarēja un pašreizējā valsts čempionvienība Ventspils, kas izbraukumā ar 1:2 zaudēja Daugavpils klubam Daugava. Daugavpils klubs iepriekš Latvijas kausa izcīņas finālā spēlējis 2008.gadā, kad spēja izcīnīt trofeju.

Tikmēr sestdienas agrajā spēlē Jelgava Rīgā ar 2:0 (0:0) uzvarēja Gulbeni. Finālā Jelgava spēlēja 2010.gadā, kad pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Jūrmala-VV komandu.

Pusfināli, kuru pāriem izloze notiks atsevišķi, notiks 23.aprīlī, bet fināls paredzēts 21.maijā.

Turnīra astotdaļfinālā pērnajā vasarā Liepājas metalurgs ar 4:2 uzvarēja Jūrmalas Spartaku, Gulbene ar 3:2 pārspēja Liepājas Varavīksni, Jūrmala ar 5:0 sagrāva Tukums 2000/TSS Salaspils komandu, bet Skonto arī ar 5:0 sagrāva Rīgas Futbola skolas (RFS) komandu. Tāpat Jelgava ar 3:1 pārspēja Valmieru, Rīgas Daugava ar 3:1 papildlaikā pieveica Daugavpils vienību, Ventspils ar 3:0 uzvarēja Ilūkstes NSS, bet Daugavpils Daugava ar 4:0 sagrāva Alberts komandu.

Pašreizējie Latvijas kausa īpašnieki ir Ventspils, kas pērnā gada finālā Skonto stadionā papildlaikā ar rezultātu 2:1 pārspēja Liepājas metalurgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi