Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Skonto un Daugavpils Daugava virslīgas spēli noslēdz bez vārtu guvumiem

Latvijas_ SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta kārtējā mačā sestdien kopvērtējuma līderi Rīgas Skonto_ cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar pašreizējiem valsts čempioniem Daugavpils Daugavu.

Kā jau pirms mača varēja paredzēt, abu komandu starpā aizritēja līdzīga cīņa. Pirmā puslaika sākumā abas vienības apmainījās bīstamiem uzbrukumiem, no kuriem lieliska iespēja bija Skonto uzbrucējam Valērijam Šabalam - sitiens pa vārtu stabu. Līdz pārtraukumam rīdzinieki ar Šabalu priekšgalā spēja izveidot vēl pāris bīstamus uzbrukumus, taču rezultātu atklāt tā arī neizdevās.

Otrajā puslaikā Skonto kontrolēja bumbu vairāk par pretiniekiem, kamēr daugavpilieši cerēja izmantot pretuzbrukumu iespējas. Pašreizējā virslīgas līdervienība izdarīja vairāk sitienu pa vārtiem, taču nekādi pašreizējo čempionu vārtsargu Aleksandru Vlasovu nespēja pārspēt. Kompensācijas laikā Daugavpils komandai bija teicama izdevība izraut uzvaru, taču Skonto vārtsarga lietuvieša Pauļus Gribauska kļūdu nespēja izmantot Andrejs Kovaļovs.

Zīmīgi, ka pirmā apļa abu komandu savstarpējā mačā pārāki izbraukumā bija Skonto, pieveicot daugavpiliešus ar pārliecinošo 4:1 (1:1).

Svētdien virslīgā notiks vēl divas spēles - Ilūkstes NSS savā laukumā spēkosies ar Rīgas Daugavu, bet Jūrmalas Spartaks uzņems Liepājas metalurgu.

Tikmēr Ventspils mačs pret Jūrmalu pārcelts uz septembri, jo ventspilniekiem nedēļas laikā jāaizvada divi UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra mači.

Virslīgas kopvērtējuma līdervienība joprojām ir Skonto, kas iekrājusi 32 punktus 14 mačos, bet tai trīs punktus zaudē ventspilnieki. Trešajā vietā ar 27 punktiem 14 spēlēs atrodas Rīgas Daugava, taču tikpat punktu ir arī Daugavai no Daugavpils. Piektajā pozīcijā ar 20 punktiem 14 cīņās ir Spartaka futbolisti, bet tiem punktu zaudē Liepājas metalurga vienība. Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par divām spēlēm mazāk.

Jūrmala ar 14 punktiem 14 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem Ilūkstes NSS komanda, kurai 13 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. Savukārt tagad Metta/LU un Jelgava ar septiņiem punktiem 15 cīņās dala devīto un desmito pozīciju.

Pagājušajā gadā Daugavpils Daugava virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja Gulbene.

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru SMScredit.lv. Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi