Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Noah virslīgas čempionātā sestdien savu pirmo spēli aizvadīs pret Spartaku

Futbola klubs Daugavpils Noah Jūrmala savu debiju Optibet futbola virslīgā piedzīvos sestdien, spēkojoties ar Jūrmalas Spartaku, liecina Latvijas Futbola federācijas (LFF) publicētais čempionāta kalendārs.

Jau ziņots, ka Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pagaidu lēmums paredz "Noah Jūrmala" komandai provizoriski piešķirt LLF-A licenci startam "Optibet" virslīgas čempionātā.

Pēc operatīvi veiktajām pārrunām starp LFF, virslīgas čempionāta vadību, kluba pārstāvjiem un LFF starptautiskajiem partneriem par reālistiskāko atzīts scenārijs "Noah Jūrmala" iekļaut sacensību kalendārā līdz ar šīs nedēļas nogali. Kluba pārstāvji pauda gatavību to īstenot, nodrošinot nepieciešamo spēlētāju sastāvu, treneru korpusu, mājas spēļu norises vietu un citas prasības.

Trešdien LFF mājaslapā virslīgas spēļu kalendārā redzams, ka "Noah Jūrmala" pirmais mačs ieplānots sestdien ar "Spartaku".

Pagājušajā nedēļā "Noah Jūrmala" pārstāvji informēja LFF, ka līdz šīs nedēļas sākumam tiks sakārtotas visas juridiskās saistības.

LETA jau ziņoja, ka pirms četrām dienām CAS saņēma "Noah Jūrmala" iesniegumu, apstrīdot LFF lēmumu par nepielaišanu 2021.gada sezonas virslīgas turnīram.

LFF Disciplinārlietu komiteja (DK) 2021.gada sezonas priekšvakarā atsauca virslīgas potenciālās jaunpienācējas "Noah Jūrmala" komandas licenci, bet klubs nolēma pārsūdzēt DK lēmumu. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja (AK) lēma neapturēt komandas izslēgšanu no virslīgas turnīra.

LFF DK, izvērtējot situāciju, kas skāra izmaiņas "Noah Jūrmala" klubā un šo izmaiņu radītās sekas, secināja, ka klubs neatbilst vairākiem LFF Klubu licencēšanas noteikumu kritērijiem, tajā skaitā obligātajiem, kas ir nepieciešami, lai tas saglabātu LFF-A licenci dalībai 2021.gada "Optibet" virslīgas čempionātā. Līdz ar to klubam piešķirtā licence tika atsaukta dienu pirms čempionāta sākuma.

LFF AK lēmumā bija teikts, ka ir nepamatots biedrības "FC Noah Jurmala" arguments apelācijas sūdzībā, ka investors vienpusēji atteicies no ziedojuma līguma izpildes, jo lietas materiālos atrodas 2021.gada 15.februāra vienošanās starp biedrību "FC Noah Jurmala" un Bagratu Gazarjanu par ziedojuma līguma izbeigšanu.

LFF AK pirmšķietami neredzēja pamatu apšaubīt LFF Klubu licencēšanas finanšu eksperta Uģa Mālmaņa atzinumu, ka biedrība "FC Noah Jurmala" neatbilst klubu licencēšanas finanšu kritērijiem. Tāpat AK pirmšķietami neatrada pamatu uzskatīt, ka DK nevarēja lemt par licences atsaukšanu.

Lēmumā arī bija teikts, ka biedrība "FC Noah Jurmala" nav norādījusi un nav pamatojusi tai ar licences atsaukšanu radītā kaitējuma būtiskumu.

Šobrīd Latvijas futbola virslīgā spēlē pērnā gada čempione "Riga", otrās vietas ieguvēja RFS, bronzas medaļniece "Valmiera", kā arī "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", "Metta" un "Daugavpils".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi