Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Napoli komandai draud diskvalifikācija no Eirokausiem

Itālijas A sērijas futbola komanda Napoli varētu ne tikai saņemt punktu sodu vietējā čempionātā, bet arī tikt pie diskvalifikācijas Eirokausos, ziņo Football Italia.

Kā ziņots, vienai no šīs sezonas A sērijas vadošajām vienībām otrdien oficiāli atņemti divi kopvērtējuma punkti par saistību ar spēļu sarunāšanu. Tāpat vienības futbolisti Paolo Kanavaro un Džanluka Grava saņēmuši sešu mēnešu diskvalifikāciju par līdzdalību spēļu sarunāšanas skandālā.

Tomēr, līdz sodi stāsies spēkā, Napoli komanda un spēlētāji var cīnīties vēl divās tiesu instancēs. Tieši tas var kļūt izšķiroši nākotnei, jo klubs var tikt izslēgts arī no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) sacensībām.

UEFA noteikumi nosaka, ka organizācijas sacensībās nedrīkst piedalīties klubi, kas iesaistījušies spēļu sarunāšanā. Līdz ar to gadījumā, ja Napoli kvalificēsies UEFA Čempionu līgas vai UEFA Eiropas līgas sacensībām, vienība var saņemt ilgtermiņa diskvalifikāciju.

Kā ziņots, diskvalificētie futbolisti atzīti par vainīgiem varas iestāžu neinformēšanā par 2010.gada 16.maijā notikušās spēles ar Sampdoria vienību sarunāšanu. Galvenais notikušā organizators bija vienības bijušais vārtsargs Mateo Džanelo, kuram piespriesta trīs gadu un trīs mēnešu diskvalifikācija.

A sērijas kopvērtējumā Napoli ieņem trešo vietu, bet, ja punktu atņemšana stāsies spēkā, tā ar 31 punktu 17 mačos noslīdēs uz piekto pozīciju desmit punktus aiz līderiem un esošajiem valsts čempioniem Turīnas Juventus.

Itālijas futbols regulāri ticis saistīts ar apsūdzībām spēļu sarunāšanā. Nesenākajos skandālos kratīšana tika veikta Itālijas izlases nometnē īsi pirms dalības šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet A sērijas čempionāta pagājušās sezonas spēcīgākās komandas Turīnas Juventus galvenajam trenerim Antonio Kontem par dalību 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi