Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Daugavpils futbolisti atņem punktus čempionei Riga; graujošs panākums Mettai

Daugavpils komanda pirmdien Optibet Latvijas futbola virslīgas 14.kārtas spēlē negaidīti atņēma punktus čempionei Riga vienībai.

Spēle Daugavpilī noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:1) - šāds rezultāts liedza "Riga" futbolistiem kaut uz brīdi kļūt par virslīgas līderiem.

Rīdzinieki savus vienīgos vārtus guva otrajā minūtē, kad somu pussargs Mikaēls Soisalo saņēma bumbu aiz "Daugavpils" aizsardzības līnijas, strauji devās uz vārtiem un raidīja bumbu zem pārliktņa - 1:0.

Mājinieki rezultātu izlīdzināja spēles 65.minūtē, kad 1:1 pēc standartsituācijas panāca Idovu Akintola. Bumba pēc izpildītā soda sitiena trāpīja pa nigēriešu aizsarga papēdi un ieripoja vārtos. Spēles beigās Milošam Vraņaninam bija iespēja izraut galvaspilsētas komandai uzvaru, taču savu izdevību viņš neizmantoja.

"Riga" aprīļa pēdējā dienā viesos ar 1:2 piekāpās "Valmierai", bet pēc tam sekoja četras uzvaras pret "Ventspili" (3:0), "Liepāju" (4:1), Jūrmalas "Spartaku" (2:1) un Daugavpils "Noah Jurmala" (7:0).

Daugavpiliešiem pēdējā laikā sniegumu izdevies uzlabot, taču uzvaras mijas ar zaudējumiem. Maija pirmajā dienā ar 0:1 zaudēts "Liepājai", pēc tam ar 3:0 izdevās uzvarēt "Spartaku", bet nākamajā mačā ar 1:2 pārsteidzoši zaudēts "Noah Jurmala". Pēdējā spēlē "Daugavpils" viesos ar 1:0 uzvarēja "Metta".

Latgales komandai pirmdienas spēlē īpaši bija jāpieskata "karstais" Stefans Miloševičs, kurš ar 13 vārtiem ir labākais turnīra snaiperis. Tuvākajam sekotājam Junusam Muritalam no "Metta" ir deviņi vārti.

Miloševičs divus vārtus guva graujošā 7:0 uzvarā pār "Noah Jurmala".

Daugavpils komandā trīs vārtus guvis Raivis Ķiršs, bet divreiz precīzi situši Kaspars Kokins un pieredzējušais Valērijs Afanasjevs.

Sakrāto brīdinājumu dēļ Ķiršs šajā spēlē "Daugavpils" komandai nevarēja palīdzēt.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē "Riga" mājās uzvarēja ar 4:0. Pagājušajā sezonā daugavpiliešiem trīs spēlēs tā arī neizdevās uzvarēt čempionus.

Jau ziņots, ka Junusam Muritalam gūstot divus vārtus, "Metta" komanda pirmdien viesos ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja turnīra jaunpienācēju Daugavpils "Noah Jurmala".

Svētdien Jūrmalas "Spartaks" mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Valmieru", kas piedzīvoja vien otro neveiksmi šosezon. Otrā svētdienas spēlē "Liepāja" mājās ar 3:1 (2:0) uzvarēja "Ventspili". 

Šo kārtu izlaida RFS.

Turnīra vadībā ar 26 punktiem 11 spēlēs ir RFS komanda, tālāk ar tikpat punktiem 12 spēlēs seko "Valmiera" un "Riga". Tālāk ar 17 punktiem desmit spēlēs ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 15 punktiem 11 cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar deviņiem punktiem 11 spēlēs seko Jūrmalas "Spartaks" un "Metta", pieci punkti 11 spēlēs "Ventspilij", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem septiņos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi