Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Znotiņš un juniore Krūmiņa ātrākie Latvijas čempionātā skrituļslidošanā 10 km distancē

Svētdien Mežgarciemā notikušajā Latvijas čempionātā skrituļslidošanā, ko rīkoja Latvijas Skrituļslidošanas federācijas sadarbībā ar SK “ASI”, ātrākie 10km distancē bija Reinis Znotiņš un juniore Anna Krūmiņa, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Tāpat kā pagājušajā gadā arī šoreiz Latvijas čempionāta medaļu komplekti 10km skrituļslidošanā tika dalīti Mežgarciemā. Vīriešiem pulcējās visi spēcīgākie mūsu valsts skrituļslidotāji, aizvadot aizraujošas sacensības ar pāris atrāviena mēģinājumiem. Godalgotās vietas tika sadalītas pēdējā aplī finišā līderu sešinieka starpā, kur bija pa diviem elites, diviem junioriem un tikpat daudz arī M50 grupas pārstāvjiem. Kādus 300m līdz finišam taisnē ļoti lielu ātrumu uzņēma galvenais favorīts un ārvalstu sacensībās uzvaras izcīnījušais Reinis Znotiņš, kurš tad arī atkal finišēja pirmais (17:20.6), aizstāvot savu titulu un izcīnot arī šajā gadā kārtējo uzvaru.

Reiņa audzēknis un ārvalstu spēcīgās sacensībās kopā trijniekā tikušais Gustavs Vācietis finišēja sekundi vēlāk otrajā vietā, izcīnot zeltu junioru konkurencē un par 0,2 sekundēm apsteidzot otru labāko elites grupas pārstāvi Sandi Reinsonu. Ceturtais finiša līniju šķērsoja M50 grupas uzvarētājs Lauris Bitenieks, kuram cieši sekoja otrs labākais juniors Rodrigo Šaudiņš un sudraba medaļas ieguvējs M50 grupā Oskars Pundurs. Pusminūti vēlāk finišēja trīs bronzas medaļnieki – Ralfs Kondrads (junioriem), Artis Ivo Pencis (elitē) un Kaspars Siliņš (M50 grupā).

Sievietēm atkal iztrūka pāris vadošo skrituļslidotāju, kuras ir treniņnometnēs ārzemēs. Līdz ar to galvenās favorītes statuss tika Annai Krūmiņai, kura pērn nestartēja. Vecākā māsa Krūmiņu ģimenē vienatnē nobrauca visu distanci, uzrādot laiku 20 minūtes un izcīnot pārliecinošu uzvaru gan absolūtajā, gan junioru konkurencē. Toties nākamās divas abas Martas – Garā (elites grupā) un Lejstrauta (junioros) – visu distanci nobrauca kopā. Pēdējā aplī juniore Lejstrauta nedaudz aizsteidzās priekšā, finišējot otrajai, bet trešā bija pagājušā gada elites grupas uzvarētāja Garā, kurai vēlreiz pirmā vieta elitē.

Pusminūti vēlā finišēja vairāku skrituļslidotāju grupiņa ar S60 grupas ātrāko dāmu Antru Zemīti priekšgalā, kā arī S50 grupas 1. vietas ieguvēju Katrīnu Kotello, S40 grupas uzvarētāju Elīnu Lubiņu, S50 un S60 grupu otrām ātrākajām dāmām Natāliju Siliņu un Leldi Vancoviču.

Jauniešu grupu U13 un U15 startā neiztika bez kritieniem, taču beigās ātrākais bija U13 grupas uzvarētājs Mārtiņš Baumanis, 0,1 sekundi vēlāk finišējot U15 grupas labākajam pārstāvim Edvardam Vācietim, kuram sekoja ātrākā meitene – ziemā panākumus kalnu slēpošanā guvusī Daniela Anna Livčāne. Sudrabs U15 grupā Dāvids Silinam, nopelnot Siliņu ģimenei trešo godalgu, bet bronza Martas brālim Kārlim Lejstrautam. U13 grupā otro un trešo vietu līdzīgi cīnījās ierastie sīvie konkurenti Martins Turlajs un Ringolds Gagainis, tāpat kā pērn Mežgarciemā nedaudz priekšā esot Martinam.

Meitenēm U15 grupā sudrabs spēkus triatlonā un riteņbraukšanā izmēģinājušajai Norai Slokai, bet bronza atkal ar elpošanas problēmām saskārušajai Līvai Baumanei, kura ziemā ar Livčāni konkurēja kalnu slēpošanā un arī izcīnīja vairākas godalgas. Trijniekā iekļuva igauniete Lisandra Tarmeta, kura varēja arī uzvarēt, ja ne kritiens. U13 grupā pārliecinoši pirmā finišēja Alīvija Jevsejeva, aiz sevis atstājot Katrīnu Rozi un Elīzu Širko.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi