Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Zelta peldētāji: Makeona Tokijā gūst septiņas medaļas, Dresels piecus zeltus

Ar kārtējām šī brīža spožāko zvaigžņu Emmas Makeonas un Keileba Dresela godalgām svētdien noslēdzās Tokijas olimpisko spēļu peldēšanas sacensības. Austrāliete Makeona Japānas galvaspilsētā tika pie septiņām medaļām, bet amerikānis Dresels izcīnīja piecas spožākā kaluma godalgas.

Peldēšanas pēdējā diena sākās ar 50 metru brīvā stila sacensībām, kur Dresels svinēja uzvaru starp vīriem ar rezultātu 21,07 sekunde. Savukārt pāris minūtes vēlāk dāmu sacensībās panākumu ar rezultātu 23,81 sekunde, kas bija jauns olimpiskais rekords, svinēja arī Makeona.

Pēc nepilnas stundas diena un peldēšanas programma Tokijā noslēdzās ar 4x100 metru kombinētajām stafetēm, kur abas superzvaigznes izcīnīja vēl pa vienam zeltam. Dāmām Makeona veica trešo posmu, kas ir tauriņstilā, un palīdzēja austrālietēm tuvākās konkurentes no ASV pārspēt par 0,13 sekundēm, kaut gandrīz visus 400 metrus viņas atradās iedzinējos. Līdz ar to Makeona Tokijas olimpiskās spēles noslēdza ar četriem zeltiem un trim bronzām, kļūstot par pirmo sieviešu peldētāju, kura vienās spēlēs godalgas izcīnījusi septiņās dažādās distancēs. Vīriem, ko tādu spējuši paveikt vien amerikāņi Maikls Felpss, Marks Spics un Mets Biondi. Makeonas kontā tagad ir jau 11 olimpiskās godalgas, jo četras viņa izcīnīja arī pirms pieciem gadiem Riodežaneiro.

Arī vīru 4x100 metru kombinētajā stafetē Dresels veica tauriņstila etapu. ASV vīri šajā stafetē olimpiskajās spēlēs nekad nav zaudējuši, tam nenotiekot arī šoreiz, sasniedzot jaunu pasaules rekordu un tuvāko sekotāju Lielbritāniju apsteidzot par 0,73 sekundēm. Iepriekš Dresels uzvarēja arī 100 metros brīvajā stilā, 100 metros tauriņstilā un 4x100 metru brīvā stila stafetē. Iepriekš piecus zeltus vienās olimpiskajās spēlēs peldēšanā bija spējuši gūt arī Felpss (trīsreiz), Spics, Biondi un Kristina Oto no Austrumvācijas. Kopā Dresela kontā tagad ir septiņas zelta godalgas, jo divās stafetēs viņš triumfēja arī Riodežaneiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Mājas sienas palīdz

Zeļļi soli no pusfināla, BK Ventspils izšķiroša cīņa Tallinā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi