Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Zatlers, Ulmanis, Cosmos un citi pazīstami cilvēki brauks Vienības velobraucienā

19.Latvijas Vienības velobraucienam šobrīd ir pieteikušies jau 1300 dalībnieki, lai gan līdz sacensību startam vēl trīs nedēļas. Kā informēja brauciena rīkotāji, reģistrēto dalībnieku vidū arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, eksprezidents Guntis Ulmanis, pirmais neatkarīgas Latvijas pasaules čempions grupas braucienā Romāns Vainšteins, grupas Cosmos dalībnieki un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Sacensību organizators Lauris Špillers uzskata, ka "Vienības brauciens ar tā senajām tradīcijām ir ļoti pozitīvs pasākums, kas pulcē dzīvespriecīgos un aktīvos Latvijas iedzīvotājus". "Turklāt tas ir viens no nedaudziem pasākumiem, kurā ikviens var būt dalībnieks, nevis tikai pasīvi vērot. Ir gandarījums, ka neraugoties uz likstām valstī, arvien vairāk iesaistās gan individuāli braucēji un ģimenes, gan arī lielie uzņēmumi ar savu darbinieku komandām. Tas nozīmē, ka optimisms joprojām mūsos mīt."Vienības brauciens norisināsies 6.septembrī Siguldā. Tā pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta 30.gados. Pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un tautas kopības sajūtu, tieši tāpēc dalībnieki tiek aicināti piedalīties un veicināt vienotību, nevis sacensties.

Pirmais Vienības brauciens Latvijā notika 1936.gadā un tā veicinātājs bija toreizējais Valsts prezidents Kārlis Ulmanis.

Pagājušajā gadā Vienības braucienā piedalījās 2217 dalībnieki. Ik gadu dalībnieku skaits pieaug, taču nepārspēts palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6226 dalībnieki.

Šogad Vienības brauciena ietvaros ir trīs distances: sporta šosejas brauciens (90 km), kalnu divriteņu (MTB) brauciens (40 km) un Tautas brauciens (37,5 km).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

uzziņai


VIENĪBAS BRAUCIENS

Kad: 6.septembrī
Kur: Siguldā
Distances: sporta šosejas klase (90 km), kalnu divriteņu (MTB) klase (40 km) un Tautas klase (37,5 km)
Kur pieteikties: visos "Veloserviss veikalos, Siguldas un Kuldīgas tūrisma informācijas centros, Valmierā un Cēsīs veloveikalā Eži, Tukuma Ledus hallē, Ērgļos viesnīcā Ērgļi, kā arī www.velo.lv.  Pieteikšanās līdz 3.septembrim.
Dalības maksa: No 5 latiem. Jo tuvāk Vienības brauciens, jo dalības maksa kļūs dārgāka.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi