Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Vīgantam pirmais pasaules čempiona tituls rollerslēpošanā, uzvarot 15 km slidsolī ar masu startu

Lieliski pasaules čempionātu rollerslēpošanā, kas norisinās Itālijā, iesācis Latvijas izlases pārstāvis Raimo Vīgants, kurš finiša spurtā apsteidza norvēģi un igauni un kļuva par pasaules čempionu rollerslēpošanā 15km distancē brīvajā stilā ar masu startu, pievienojot 2019. gadā šajā pašā distancē izcīnītajai bronzai zeltu un pirmo reizi iegūstot pasaules čempiona titulu šajā sporta veidā, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Ceturtdien Itālijas Ziano di Fimmē sākās pasaules čempionāts distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā, kur par medaļām cīnās gan pieaugušie, gan juniori (2005. g. un jaunāki). Uz Itāliju bija devušies arī vairāki Latvijas pārstāvji, kas pirmajā dienā kopumā ieguva labas vietas, taču pāri visam bija madonieša Raimo Vīganta izcīnītā zelta medaļa.

Raimo jūlija vidū ļoti labi sevi parādīja Pasaules kausa posmā masu starta distancē brīvajā stilā, izcīnot pirmo vietu, kas viņam bija septītā individuālā uzvara Pasaules kausa posmos rollerslēpošanā. To pašu Raimo atkārtoja augusta vidū otrajā posmā Kazahstānā. Līdz ar to madonietis tika pieskaitīts pie vieniem no galvenajiem favorītiem uz uzvaru.

Vīriešiem 15km distancē uz starta izgāja 51 dalībnieks, no kuriem finišēja 42. Raimo Vīgants, kurš bija viens no četriem latviešiem, visu laiku turējās vadošajā grupā. Madonietis noslēdzošajā daļā līdzīgi kā pirms diviem mēnešiem savā dzimtajā pilsētā izvēlējās ļoti pareizu taktiku un pozīciju, finiša taisnē pārspējot divus tuvākos sāncenšus, kuri Pasaules kausa posmos distanču slēpošanā ziemā ir bijuši trīsdesmitniekā. Vīgants izcīnīja savu otro medaļu rollerslēpošanā, un šo uzvaru var dēvēt par otru lielāko panākumu karjerā aiz olimpisko spēļu 20. vietas sprintā.

Sudrabs tika Pasaules kausa posmos distanču slēpošanā 11. un 21. vietu ieguvušajam norvēģim Amundam Korsetam, kuram tas jau ir trešais sudrabs, bet bronzu nopelnīja Pasaules kausa posmos distanču slēpošanā divas reizes divdesmitniekā tikušais igaunis Martins Himma. Ceturtais palika 2021. gada pasaules čempions rollerslēpošanā brīvā stila distancē.

Lielāko distances daļu līderu grupā noturējās arī otrs madonietis Lauris Kaparkalējs, kurš finišēja 33 sekundes aiz Raimo un izcīnīja 11. vietu. Kaparkalējam ļoti labs veikums, jo viņš apsteidza igauņu sprinta meistaru un Pasaules kausa posmos distanču slēpošanā vairākas reizes trīsdesmitniekā tikušo Marko Kilpu un piecas reizes olimpiskajās spēlēs trīsdesmitniekā iekļuvušo rumāni Konstantīnu Pepeni, kurš ir arī 2020. gada pasaules U23 čempions. Silvestrs Švauksts finišēja 24. vietā (+2:06), bet Niks Saulītis desmit pozīcijas zemāk – 34. vietā (+3:25).

Vēl atzīstamu rezultātu sasniedza Kitija Auziņa, kura 15km sieviešu konkurencē starp 35 startējušām un 29 finišējušajām iekļuva desmitniekā, apsteidzot beigās dažas konkurentes, ar ko slēpoja kopā, un iegūstot desmito vietu (+1:59). Rīdziniece Samanta Krampe finišēja piecas minūtes aiz Auziņas un ierindojās 29. vietā (+6:55). Uzvarēja titulētā rollerslēpotāja no Zviedrijas Linna Semskāra.

Junioriem 10km 41 dalībnieku vidū visi trīs V18 grupas vadošie Latvijas slēpotāji iekļuva divdesmitniekā. Ļoti tuvu desmitniekam bija RSS “Arkādija” pārstāvošais Dāvis Kalniņš, kurš ieguva 11. vietu (+39 sek.) un kurš vēl līdz 7,5km atradās grupiņā no 4.-11. vietai, un siguldietis Bruno Bilans, kuram 13. vieta finišējot 16 sekundes aiz bijušā komandas biedra. Viļakietis Indriķis Circens noslēdza divdesmitnieku (+1:21).

Juniorēm 10km 43 startēja un tikai viena norvēģiete nefinišēja. Uzvarēja mājiniece Anna Marija Gidi, kas apsteidza Madonā jūlijā sīvu konkurenci sastādījušo zviedrieti Johannu Holmbergu. No abām Latvijas pārstāvēm labāk nostartēja krāslaviete Adriāna Šuminska, kura finišēja 14. vietā (+1:03) un kura tāpat kā Auziņa beigās apsteidza dažas blakus braukušās konkurentes. Līdz pusdistancei vēl tikai 22 sekundes aiz līderēm atradās Linda Kaparkalēja, kura otrajā pusē sāka straujāk zaudēt laiku vadošajām, taču tik un tā vairāk par divām ar pusi minūtēm nepiekāpās (+2:19), ieņemot 28. vietu. Kaparkalējai rīt būs jācenšas aizstāvēt pērn izcīnītais pasaules junioru čempiones tituls sprintā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi