Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

VIDEO: Kā latvietis pasaules rekordu čemodānu nešanā uzstādīja

Latvijas spēkavīrs Jānis Šleckus sacensībās Tartu, Igaunijā, sestdien, 27. septembrī, labojis pirms 13 gadiem uzstādīto pasaules rekordu 175 kg smagu čemodānu nešanā uz attālumu. Jaunais oficiāli reģistrētais rekords, kas nu pieder latvietim, ir 40,60m, par 1,6 m labojot iepriekšējo. Dodoties uz sacensībām, uz Jāni tika liktas lielas cerības.

Viņa treneris Māris Rozentāls bija pārliecināts, ka rekords tiks sasniegts, jo treniņos iepriekš atlētam vairākkārt izdevās pārspēt jau oficiāli reģistrēto pasaules rekordu, kuru 2001. gadā Ungārijā uzstādījis Vutss Zijlstra (Nīderlande), nonesot 175 kg smagos čemodānus 39 metrus.

Latvieša gūtie panākumi bija arī liels pārsteigums Igaunijas spēkavīru federācijas vadītājiem, jo neviens neticēja, ka kāds spēs uzrādīt tik labus rezultātus un pārspēt līdzšinējo rekordu, informē Latvijas spēkavīra pārstāvji.Otrajā vietā palikušais igauņu atlēts spēja smago nastu nonest 29 metrus.

Jāatzīmē, kā Šleckum pieder arī  Latvijas rekords šajā vingrinājumā, kas ir 94 metri ar 125 kg smagiem čemodāniem rokās.

11 atlētu konkurencē sestajā vietā ierindojās Aivars Šmaukstelis ar 22,6m, septītais Mareks Leitis ar 20,6m, bet aiz viņa vēl viens latvietis - Edgars Andersons, kurš arī uzrādīja cienījamu rezultātu, proti, 20,22 m. Citam latviešu spēkavīram Oskaram Martužanam diemžēl sezona ir noslēgusies, jo svarīgi ir sadziedēt Minskā gūto kājas traumu, lai veiksmīgi uz starta līnijas atgrieztos nākamgad un aizstāvētu šī gada Latvijas čempiona godu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi