Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vēbers apsteidz Fetelu Abū Dabī posma kvalifikācijā

Red Bull komandu pārstāvošais austrālietis Marks Vēbers sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posma Apvienotajos Arābu Emirātos kvalifikācijā.

Izšķirošajā kvalifikācijas sesijā Vēbers par 0,118 sekundēm apsteidza pirms nedēļas ceturto pasaules čempiona titulu nodrošinājušo komandas biedru Sebastjanu Fetelu no Vācijas.

Šis bija Vēbera 13. "pole-position" karjerā. Kā zināms, šī viņam ir pēdējā sezona F-1 čempionātā.

Tikmēr otro starta rindu sacīkstēs aizņems abi Mercedes GP piloti - trešo vietu izcīnīja Niko Rosbergs, kuram seko Lūiss Hamiltons.

No piektās pozīcijas sacīkstes uzsāks Lotus somu pilots Kimi Raikonens, kurš piedraudējis vienībai, ka nestartēs pēdējos divos sezonas posmos, ja viņam netiks izmaksāta iekavētā alga, bet sestais kvalifikācijā palika Sauber braucējs Niko Hilkenbergs.

Tikmēr kvalifikācijas pēdējā sesijā pirmoreiz šosezon nespēja iekļūt Fernando Alonso no Ferrari, kurš sacīkstes uzsāks vien no 11.pozīcijas.

Sacīkstes svētdien sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Čempiona titulu Fetels izcīnījis četrus gadus pēc kārtas. Līdz šim četras reizes pēc kārtas triumfēt F-1 pasaules čempionātā spējuši vien leģendārie Mihaels Šūmahers un Huans Manuels Fanhio.

Ja Fetels uzvarēs arī sezonas atlikušajos trijos posmos, viņš atkārtos 2004.gadā sasniegto Šūmahera rekordu - 13 panākumi vienā sezonā.

Čempionāta kopvērtējumā trīs sacīkstes pirms sezonas beigām Fetelam ir 322 punkti, un viņam nenotveramā attālumā ar 207 punktiem seko Alonso. Savukārt trešais ar 183 punktiem ir Raikonens.

Arī Konstruktoru kausa ieskaitē Red Bull komanda jau ar 470 punktiem garantējusi titulu. Tai ar 313 punktiem seko Mercedes, kas par četriem punktiem apsteidz Ferrari.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi