Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uzbekistāna un Ukraina triumfē pasaules šaha olimpiādē

Otrdien Indijas pilsētā Čennai noslēdzās pasaules šaha olimpiāde, kurā valstu izlases sacentās par stiprākās godu. Lai arī šahs ir olimpiskais sporta veids, tradicionālajās olimpiskajās spēlēs tas nav pārstāvēts, tāpēc šahistiem ir sava olimpiāde, kas notiek reizi divos gados, jo šis sporta veids pieejams gan ziemā, gan vasarā.

Uz Indiju bija atbraukuši daudzi planētas labākie šahisti, ieskaitot pasaules čempionu Magnusu Karlsenu. Lai arī pats Karlsens pie pirmā galdiņa nospēlēja labi, tomēr Norvēģijas izlase izgāzās kā lašu vēderiņi – 59. vieta, lai gan tika uzskatīta par trešo spēcīgāko.

Olimpiādē uzvarēja Uzbekistānas jaunieši, kas priekšpēdējā kārtā burtiski uzdūra uz dakšas Indijas zirgu un izglābās no zaudējuma, kopvērtējumā saglabājot pirmo vietu. Otrajā vietā Armēnijas izlase, bet trešie palika Indijas otrās izlases šahisti ar Gukešu priekšgalā, kurš ieguva zelta medaļu individuālajā vērtējumā kā labākais šahists pie pirmā galdiņa. Labākā sieviešu izlase bija Ukrainas komanda, otrā vieta Gruzijas, bet trešā - Indijas šahistēm. Pārsteidzoši "noplosījās" Lietuvas vīriešu izlase, kas finišēja augstajā desmitajā vietā, kaut arī sākotnējais reitings solīja 35.vietu.

Latvijas vīriešu izlase finišēja 57. vietā, kas nav nekas spīdošs, bet vismaz labāk nekā Norvēģijai. Labākie mūsu izlasē bija Edgars Ungurs ar 6 no 9 punktiem un Toms Kantāns ar 7 no 11. Sieviešu izlase olimpiādi noslēdza 47. vietā. Labākās mūsu šahistes bija Agnesa Ter-Avetisjana ar 6,5 no 10 un Laura Rogule ar 6 no 10.

Nākamā šaha olimpiāde notiks 2024. gadā Budapeštā. Cerēsim, ka, pretēji Indijas olimpiādei, tajā dalībnieki drīkstēs zālē ienest savas laimīgās pildspalvas, jo, iespējams, tieši tas neļāva mūsu izlasei gūt fenomenālus panākumus. Galu galā, pat Mihailam Tālam bija sava laimīgā pildspalva.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi