Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Truksnis, Dvorkovičs un Reizniece-Ozola atklāj šaha turnīru Jūrmalā

20.jūlijā Jūrmalas koncertzālē atklāts 13. Starptautiskais bērnu un jauniešu šaha festivāls Rudaga Kaissa 2021. Klāt bija gan Jūrmalas mērs Gatis Truksnis, gan FIDE (Starptautiskās šaha federācijas) prezidents Arkādijs Dvorkovičs, gan viņa vietniece Dana Reizniece – Ozola.

Atklāšanas preses konferencē G. Truksnis norādīja, ka Jūrmalā šaha turnīri sāk attīstīties kā sniega pika, kas veļas no kalna. Kā piemēru varu minēt 1937.gadā notikušo Ķemeru turnīru, kurā uzvarēja Petrovs. Kaut arī vēlēšanas tikko kā bijušas, Trukšņa kungs iepriecināja klātesošos ar solījumu kādu ielu nosaukt šahista vārdā. Visticamāk gan iela netiks nosaukta paša Trukšņa vārdā, jo sevi viņš par stipru šahistu neuzskata un šahu spēlējot tikpat labi kā klavieres. Diemžēl ne šaha gājienus, ne “Melanholisko valsi” Jūrmalas mēra izpildījumā klātesošie nesagaidīja.

Preses konferencē sākās diskusija par sieviešu lomu gan federācijā, gan labāko šahistu topā – Dvorkovičs uz jautājumu par to, vai drīzāk pienāks laiks, kad sieviete būs šaha pasaules čempione, vai FIDE prezidente, norādīja, ka pirmā mērķa sasniegšanai būs nepieciešams vairāk laika, kamēr FIDE prezidentes kandidāte atrodas zālē. Ņemot vērā, ka viņam blakus sēdēja viņa vietniece Dana Reizniece – Ozola, mājiens nebija pārāk aptuvens.

Šaha festivāls notiks no 23. jūlija līdz 1. augustam Lielupē “Semarah” viesnīcā, tajā piedalīsies bērni un jaunieši no aptuveni 40 pasaules valstīm, arī tik tālām zemēm kā Dienvidāfrikas Republikas un Ganas. Turnīrs notiek ar FIDE līdzfinansējumu, un labākie spēlētāji balvās saņems individuālas nodarbības ar bijušajiem pasaules čempioniem, kā arī iespēju klātienē apmeklēt 2022. gada šaha olimpiādi Budapeštā, Ungārijā.

Preses konferences noslēgumā Reizniece uzaicināja Dvorkoviču uz draudzības šaha spēli. Saprotamā satraukumā Dvorkovičs meklēja glābiņu un interesējās, vai partijas laikā viņam varēs teikt priekšā gājienus. Reizniece – Ozola bijusi ar mieru, ja vien priekšā teicējs būs Gatis Truksnis. Draudzības partija – pirmā partija festivālā – beidzās ar neizšķirtu un bez priekšā teikšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi