Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trešajā čempionātā tiecas spert vēl solīti tālāk

Pieredzējušo un jauno spēlētāju apvienojums Latvijas florbola valstsvienībā pošas uz Šveici, kur komandai saspringto gada nogriezni noslēgs ar dalību pasaules meistarsacīkstēs (PČ).

"Esam atraduši un ilgākā laika periodā attīstījuši tieši mūsu komandai atbilstošu spēles stilu," treneris Arto Rīhimeki uzskata, ka trešajā PČ viņa vadībā komandai ir potenciāls parādīt labāko sniegumu. Turnīrs no 5. līdz 13. novembrim tiks izspēlēts Cīrihē un Vintertūrā. Latvijas komanda priekšsacīkstēs sacentīsies ar pērnā turnīra medaļniekiem Zviedriju un Čehiju, kā arī pēdējo gadu principiālajiem konkurentiem vāciešiem. 

"Valstsvienībai bijis ļoti aizņemts un notikumiem bagāts gads. Pozitīvi ir tas, ka šajā laikā esam aizvadījuši ļoti daudz visaugstākā līmeņa starptautisko spēļu un spēlētājiem ir bijušas lielākas iespējas iegūt pieredzi uz lielās skatuves. Protams, vienlaikus ir arī negatīvais aspekts – bijusi liela slodze un maz laika atpūtai," Latvijas Florbola savienība citē Rīhimeki, kura vadībā pirms gada trenera dzimtajā Somijā izcīnīta piektā vieta PČ, bet vasarā – ceturtā vieta Pasaules spēlēs. Abi turnīri pandēmijas dēļ notika gadu pēc sākotnēji plānotā laika, tādēļ gada griezumā novembrī būs jau trešais lielais valstsvienību turnīrs.

Šis būs jau devītais PČ finālturnīrs komandas kapteinim Artim Raitumam. Vismaz triju turnīru pieredze ir vēl septiņiem izlases florbolistiem, bet četri komandas dalībnieki Šveicē piedzīvos PČ debiju. "Kodolu veido ļoti labi pieredzējušie spēlētāji, kuri jau ilgāku laiku ir kopā ar mums šajā ceļojumā, taču sastāvā ir arī vairāki jaunie talanti," Rīhimeki uzskata, ka sastāvs ir tuvu optimālajam. Pietrūkstot vien Pasaules spēlēs sevi labi parādījušā Krišjāņa Tiltiņa, kurš savainojuma dēļ šosezon nav spēlējis.

Latvijas valstsvienības spēles, kā arī pusfināla un fināla spēles tiešraidē translēs TV4. 

Florbols

Pasaules čempionāts Šveicē

  • 5.XI 13.30 Čehija – Latvija
  • 6.XI 12.00 Zviedrija – Latvija
  • 7.XI 19.00 Latvija – Vācija
  • 9.XI pārspēle par vietu izslēgšanas turnīrā
  • 10.–13.XI izslēgšanas turnīrs 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi