Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trenējās par spīti sāpēm

Pirmais mēģinājums iegūt Pekinas olimpisko spēļu ceļazīmi nesekmīgs. Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska pasaules čempionātu Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā noslēdza 33. vietā.

Kučvaļska sarunā ar Dienu atzina, ka pēdējos mēnešus trenējusies un startējusi sacensībās, spītējot veselības problēmām. "Savu fizisko formu šobrīd vērtēju kā gandrīz labu. Īsās programmas slidojumā pieļāvu pāris kļūdu, bet šobrīd man ir problēmas ar veselību – ceļu locītavu iekaisums. Tas bija labākais sniegums, ko varēju parādīt pasaules čempionātā," savu startu atzinīgi vērtēja 22 gadus vecā daiļslidotāja. "Slidojumā sanāca gandrīz viss. Galvenais mērķis bija labi noslidot. Bija cerības to izdarīt, bet līdz galam neizdevās."

Īsajā programmā Kučvaļska ieņēma 33. pozīciju 37 daiļslidotāju konkurencē. Pieteiktas bija 39 sportistes. Pasaules čempionātā sievietes sadala 24 olimpiskās kvotas. Brīvajai programmai, ko dalībnieces izpildīs 26. martā, Kučvaļskai neizdevās kvalificēties. Bija jāiekļūst 24 labāko daiļslidotāju vidū. Īsajā programmā Kučvaļska tika pie 47,94 punktiem. Par tehniskajiem elementiem viņa saņēma 24,52, bet par programmas komponentēm – 23,42 punktus. Nīderlandiete Lindsija van Zunderte kā pēdējā kvalificējās sacensību turpināšanai ar 57,72 punktiem, tādējādi Latvijas daiļslidotājai pietrūka teju desmit punktu, lai iekļūtu brīvajā programmā un izcīnītu olimpisko ceļazīmi. Labākā ar 81,00 punktiem bija krieviete Anna Šcerbakova, kurai ar 79,08 punktiem sekoja japāniete Rika Kihira un ar 78,86 punktiem – krieviete Jeļizaveta Tuktamiševa. Latvijā dzimusī Gruzijas pārstāve Alīna Urušadze uzrādīja 18. rezultātu. "Ar Alīnu mēs draudzējāmies jau no bērnības, aptuveni no desmit gadu vecuma. Viņa pārstāv Gruziju, bet ir dzimusi Latvijā. Šobrīd viņa trenējas Krievijā," pastāstīja Kučvaļska. Urušadze 2016. gadā triumfēja Latvijas čempionātā savā vecuma grupā. 17 gadu vecumā Urušadze izcīnīja olimpisko kvotu Gruzijai. 

"Tagad atpūtīšos, lai sakārtotu veselību, bet pēc tam sāksim gatavoties Oberstdorfas turnīram, kas būs septembrī. Pasaules čempionātam bija grūti gatavoties, jo bija daudz sāpju treniņos. Tomēr ar visām sāpēm mēģināju gatavoties. To darīt bija ļoti grūti ceļu iekaisuma dēļ. Tas ir jau kādus trīs mēnešus. Iekaisums šodien mazliet ietekmēja manu slidojumu, tomēr pašsajūta bija labāka nekā iepriekšējos startos," savās sajūtās dalījās Kučvaļska. Vienīgā iespēja kvalificēties 2022. gada olimpiskajām spēlēm viņai ir Nebelhorn Trophy sacensībās, kas norisināsies no 22. līdz 25. septembrim. Vācijā daiļslidotāji izcīnīs pa sešām ceļazīmēm vīriešu un sieviešu konkurencē, trīs – pāru slidojumā un četras – dejās uz ledus, savukārt pārējās kvotas iegūs pasaules čempionātā.

"Ieradāmies Stokholmā un veicām Covid-19 testu. Pēc tam sēdējām viesnīcas numurā un nevarējām iziet ārā, līdz neatnāca ziņa par negatīvu Covid-19 testu. Tad sākām trenēties. Lai katru vakaru nesēdētu numuriņā, viesnīcas pirmajā stāvā ir galda teniss un citas atrakcijas. Pēc treniņiem ar citām daiļslidotājām tur atpūšos," par ikdienas dzīvi daiļslidotāju burbulī stāsta Kučvaļska.

22 gadu vecumā, visticamāk, viņai šī varētu būt pēdējā iespēja tikt uz olimpiskajām spēlēm. Lai gan 2018. gadā viņa izcīnīja Latvijai kvotu uz Phjončhanu, tomēr veselības problēmu dēļ nācās atteikties no sava sapņa. Kučvaļskas nopelnīto ceļazīmi izmantoja Diāna Ņikitina, kura karjeru ir beigusi. Kučvaļska savus labākos rezultātus uzrādījusi pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. 2016. gada Eiropas čempionātā viņa izcīnīja ceturto vietu.

Ceturtdien pasaules čempionātu pulksten 12.40 vīriešu konkurencē sāks Deniss Vasiļjevs. 2018. gadā pasaules čempionātā viņš izcīnīja sesto vietu un ir viens no pretendentiem uz augstu vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi