Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Talsos norisināsies pēdējās piecgades iespaidīgākās spēkavīru sacensības Baltijā

Starptautisku spēkavīru turnīru uzvarētājs Dainis Zāģeris sadarbībā ar vietējo mežsaimniecības uzņēmumu SIA PRIEDES AG 22. oktobrī plkst. 17 Talsu 2. vidusskolas sporta zālē K. Mīlenbaha ielā 32 rīko iespaidīgo Priedes AG Pasaules spēkavīru čempionātu. Sacensībās piedalīsies tādi leģendāri sportisti kā Židrūns Savicks no Lietuvas, Konstantins Janašia no Gruzijas, Rongo Kīns no Jaunzēlandes, kā arī Latvijas patreizējais spēkavīru līderis Aivars Šmaukstelis.

Priedes AG Pasaules čempionāts viennozīmīgi ir pēdējo piecu gadu laikā lielākās spēkavīru sacensības Baltijā. To rīkotājs Dainis Zāģeris pulcēs sportistus no visas pasaules, un tie sacentīsies tādās disciplīnās kā mašīnas vilkšana, pulkstenis, fermera pastaiga, kā arī būs citi interesanti uzdevumi, kuriem tiks izgatavots īpašs inventārs.

Šajā čempionātā sacentīsies vieni no spēcīgākajiem vīriem uz zemes:

  • Židrūns Savicks (Žydrūnas Savickas) no Lietuvas;
  • Konstantins Janašia (Konstantine Janashia) no Gruzijas;
  • Rongo Kīns (Rongo Keene) no Jaunzēlandes;
  • Pavlo Kordijaka (Павло Кордіяка) no Ukrainas;
  • Ervins Totss (Ervin Toots) no Igaunijas;
  • Mants Lals (Mantas Lalas) no Lietuvas;
  • Sebastians Kureks (Sebastian Kurek) no Polijas.

Židrūns Savicks tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem spēkavīriem pasaulē. Viņš savā netipiski garajā sportista karjerā neskaitāmas reizes ieguvis pasaules spēcīgākā vīra titulu un sasniedzis vairākus pasaules rekordus.

Latviju sacensībās pārstāvēs patreiz spēcīgākais Latvijas spēkavīrs Aivars Šmaukstelis, kā arī Didzis Zariņš un Andris Dilāns.

“Mums kā vietējam mežsaimniecības uzņēmumam ir svarīgi dot Latvijas sabiedrībai un atlētiem iespēju piedalīties šāda mēroga sacensībās. Turklāt parādot citiem uzņēmējiem paraugu, kā mēs kā uzņēmēji varam palīdzēt mūsu sportistiem, vienlaikus popularizējot mūsu reģionu un Talsus,” par Spēkavīru čempionātu stāsta mežsaimniecības uzņēmuma PRIEDES AG valdes priekšsēdētājs Artūrs Giļoks.

Starptautisku spēkavīru turnīru uzvarētājs Dainis Zāģeris: “Esmu piedalījies neskaitāmās Spēkavīru sacensībās un vienmēr esmu vēlējies noorganizēt šādas sacensības arī pie mums Latvijā. Un vēl vairāk — lai tās notiek manā dzimtajā pilsētā Talsos. Šoreiz esmu kā viens no organizatoriem, un satraukums ir lielāks nekā startējot. Paldies PRIEDES AG par iespēju sarīkot šo grandiozo pasākumu."

Sacensību starplaikā Rondo Kīns — spēkavīrs no  Jaunzēlandes — demonstrēs maori tradicionālo haka deju, kura vēsturiski tika izpildīta, lai parādītu cilts lepnumu, spēku un vienotību. Haka ir plaši pazīstams veids, kā svinēt, izklaidēt, sagaidīt un izaicināt viesojošās ciltis.

Biļetes pasākumam var iegādāties bilesuparadize.lv. Visi no pasākuma iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Talsu 2. vidusskolai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi