Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Svētdien Mežaparkā jubilejas patriotiskais taku šķēršļu skrējiens Lāčplēšu kross

Šo svētdien, 6. oktobrī, desmito gadu pēc kārtas Mežaparkā norisināsies biedrības “Piedzīvojumu sacensību apvienība” rīkotais patriotiskais taku un tematisko šķēršļu skrējiens “Lāčplēšu kross”, kas allaž pulcē ap tūkstoti dalībnieku un kur dalībniekiem atkarībā no vecuma un spējām tiek piedāvātas dažāda garuma distances ar vairākiem interesantiem un īpaša nosaukuma šķēršļiem. Dalībnieku vidū bez vairākiem vadošiem valsts skrējējiem būs arī aktīvā dzīvesveida piekritēji un ģimenes, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Šogad skaistajā aktīvās atpūtas vietā Mežaparkā aizraujošās un patriotiskās šķēršļu skrējiena sacensības norisināsies desmito reizi, tātad svinot pirmo apaļo jubileju. 2020. un 2021. gadā sacensības tika pārceltas uz augustu, bet pēc tam “Lāčplēšu kross” norisinājās oktobrī un septembrī, atgriežoties rudens pusē. Arī šogad tas notiks kādreiz ierastajā laikā – oktobrī.  

Organizatori dalībniekiem kā allaž piedāvā sacensties trijās distancēs – bērniem Laimdotas distancē (no 300m līdz 700m), bet pārējiem vai nu Lāčplēša 4km, vai arī Bruņinieka 12km distancē, kur 4km aplis būs jāveic trīs reizes, tātad uzstādītos šķēršļus pārvarot trīsreiz un padarot sacensības aizraujošākas trases malā esošajiem skatītājiem un atbalstītajiem. Kā katru gadu organizatori būs parūpējušies, lai sacensību centrā notiktu dažādas aktivitātes un valdītu “Lāčplēšu krosam” atbilstoša tematiskā atmosfēra.

Šogad trase būs līdzīga kā 2022. gadā ieviestā jaunā trase, kas ir pamainīta, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. Tā kā parasti sāksies un beigsies pie Mežaparka “Meža kaķa”, vīsies cauri Mežaparka takām un celiņiem, nonāks līdz Ķīšezeram, tad vismaz kilometru ies gar ezera krastu, bet atpakaļceļā dalībnieki atkal varēs uzskriet augšā Lielajā estrādē.

Trasē būs jāpārvar dabiski šķēršļi, piem., smilšu klajumi, saknes, meža reljefs, kā arī mākslīgi šķēršļi. “Lācplēša krosa” dalībnieki sportiskā un patriotiskā noskaņā pārvarēs interesantos tematiskos šķēršļus kā “Mazā kalnu kaza”, “Lielais briesmu kalns”, “Vilku vārti”, “Purva bridējs”, “Slapjais sprīdītis”, “Lāčplēša josta”, “Spīdalas slazds”, “Olimpiskos apļus”, “Estrādes iekarotājs” u.c.  Pēdējā no minētajiem šķēršļiem būs iespēja uzskriet pašā augšā Estrādei, kur allaž notiek Dziesmu svētku koncerti. Arī šogad distance un šķēršļi ir veidoti tā, lai ikviens aktīvās atpūtas piekritējs varētu veikt distanci bez citu cilvēku palīdzības.

Sacensības notiks marķētā trasē – trase ir marķēta ar norobežojošo lenti un bultām, kas norāda skriešanas virzienu. Pie katra no šķēršļiem būs sacensību tiesneši, kas uzraudzīs pareizu šķēršļa veikšanu.

Reģistrācija, tirgotāju tirdziņš un dažādas izklaides aktivitātes darbosies jau no paša rīta pulksten 10.00, bet sacensības sāksies 11.00, kad trasē dosies Laimdotas bērnu distances dalībnieki, sākot ar pašiem mazākajiem, kuriem ir 4 vai mazāk gadu. Savukārt plkst. 12:00 starts tiks dots Lāčplēša un Bruņinieku distancei. Skrējienā īpaši aicināti piedalīties skolēni un ģimenes no visas Latvijas. Pašās beigās pēc apbalvošanas ir paredzēt loterija, kur tiks izlozētas vērtīgas balvas.

“Lāčplēšu krosa” atbalstītāji arī šogad būs parūpējušies par dažādām vērtīgām balvām un pārsteigumiem. Visi dalībnieki finišā tiks pie unikālas medaļas, gardumiem no “Baltais” un “Lāčplēsis” bezalkoholiskā alus. Visu dalībnieku slāpes veldzēs “Venden” gardais ūdens.  Divi laimīgie loterijā tiks pie vērtīgām Garmin balvām no Intervals Latvija. 

Reģistrācija sacensībām pieejama mājas lapā www.lacplesukross.lv. Būs iespējams pieteikties “Lāčplēšu krosam” arī sacensību dienā, taču tad būs par paaugstinātu maksu ierobežotā skaitā, tāpēc aicinām reģistrēties savlaicīgi. “Lāčplēšu krosu” piedāvā Piedzīvojumu sacensību apvienība, Rīgas dome, SIA “Rīgas meži”. Atbalsta Isostar, Baltais Protein, Garmin, Intervals.lv, MyFitness, Wellman, Hematogens, Cido, Lāčplēša alus.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi