Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svarcelšanai joprojām draud izslēgšana no 2024.gada olimpiskajām spēlēm

Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF) ir tikai nedaudz progresējusi reformu procesā pēc apsūdzībām korupcijā un dopingā un joprojām saskaras ar draudiem svarcelšanai tikt izslēgtai no 2024.gada olimpisko spēļu programmas.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs ir norādījis, ka SOK Izpildkomiteja ir uzklausījusi svarcelšanas amatpersonu ziņojumus, atzīmējot, ka ir zināms progress antidopinga pasākumos, bet arī "daudz atklātu jautājumu "saistībā ar Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) pārbaudēm.

Viņš arī nosauca līdzšinējos pārvaldības reformas centienus par "neviennozīmīgiem", jo nav veiktas nekādas izmaiņas IWF valdē, izņemot ilggadējā prezidenta Tamaza Ajana atkāpšanās pēc apsūdzībām aprīlī.

SOK jau pagājušajā mēnesī pauda bažas par organizācijas pagaidu prezidentes Urzulas Papandreas nomainīšanu ar Intaratu Jodbangtoeju, kurš arī WADA ziņojumā bija apsūdzēts korupcijā. Tagad brits Maiks Irani ir IWF pagaidu prezidents.

"SOK Izpildkomiteja atkārtoti apstiprināja nostāju, ka mums ir jālemj par savu nostāju svarcelšanas klātbūtnei 2024.gada spēlēs Parīzē, vērtējot pārvaldības reformas, olimpiskās sacensības Tokijā, faktus par to, vai mums beidzot ir sacensības svarcelšanā bez dopinga, un WADA izmeklēšanas rezultātus," uz problēmām svarcelšanas lauciņā norāda IOC prezidents.

Bahs sola, ka SOK uzmanīgi vēros notiekošo un ar pastiprinātu uzmanību pievērsīsies sporta veida sekmēm nākamā gada olimpiskajās spēlēs Tokijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi