Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Suharevam otro gadu pēc kārtas pietrūkst kilograms līdz pasaules junioru čempionāta bronzai

Talantīgais Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs pirmdien Japānā izcīnīja ceturto vietu pasaules junioru (U-20) čempionātā, no bronzas godalgas atpaliekot tikai par vienu kilogramu, turklāt šāds scenārijs ir identisks jau otro gadu pēc kārtas.

Svara kategorijā līdz 77 kilogramiem Suharevs raušanā tika galā ar 154 kilogramus smagu stieni, kamēr grūšanā pieveica 180 kilogramus. Summā Latvijas pārstāvis pacēla 334 kilogramus, kas ir par vienu kilogramu mazāk nekā viņa personīgais rekords.

Sacensību sākumā Suharevs bez lielām grūtībām uzrāva 147 un 151 kilogramus smagus stieņus, turklāt trešajā piegājienā pacēla arī 154 kilogramus, šajā disciplīnā atkārtojot savu personīgo rekordu.

Līdz ar to raušanā Suharevs ieguva trešo vietu un tika pie mazās bronzas medaļas. Zīmīgi, ka Latvijas svarcēlājs pirmdien raušanā pacēla tikpat kilogramu, cik pagājušā gada rudenī notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem. Lai arī toreiz viņš tika uzskatīts par galveno favorītu savā svara kategorijā, Latvijas sportists grūšanā pamanījās palikt bez rezultāta un arī medaļas.

Šoreiz grūšanu Suharevs iesāka ļoti pārliecinoši, bez liekām problēmām tiekot galā ar 175 un 180 kilogramus smagiem stieņiem. Tomēr pēc tam Latvijas pārstāvim neizdevās pieveikt 184 kilogramus.

Atsevišķi grūšanā Suharevs ieņēma sesto pozīciju.

Tikmēr par pasaules junioru čempionu ar summā paceltiem 356 kilogramiem pārliecinoši kļuva kolumbietis Jeisons Lopess, kamēr otrais ar 338 kilogramiem bija Uzbekistānas sportists Šahzods Hudaiberganovs. Trešo vietu ar 335 kilogramiem ieguva krievs Vjačeslavs Jarkins.

Zīmīgi, ka pērn pasaules junioru čempionātā Suharevs summā pacēla 330 kilogramus un arī par kilogramu atpalika no bronzas. Toreiz ar 346 kilogramiem uzvarēja Lopess, otrais ar 333 kilogramiem bija Jarkins, bet pie bronzas ar 331 kilogramu tika kolumbietis Brjens Santjago Karvahals.

Pašlaik 18 gadus vecais Suharevs šogad joprojām bija viens no jaunākajiem dalībniekiem savā svara kategorijā.

Suharevs iepriekšējos divos Eiropas junioru čempionātos izcīnījis sudraba medaļu, kā arī guvis daudzas godalgas jauniešu konkurencē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha svara kategorijā līdz 58 kilogramiem svētdien izcīnīja zelta medaļu. Summā viņa pacēla 219 kilogramus un par vienu kilogramu apsteidza par favorīti uzskatīto ķīnieti Čuņjaņu Janu. Koha par sešiem kilogramiem pārspēja savu personīgo un arī Latvijas rekordu.

Vēl pasaules junioru čempionātā startēs Armands Mežinskis, kuram otrdien gaidāmas sacensības svara kategorijā līdz 85 kilogramiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi