Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Stabilām vērtībām min uz papēžiem: Vēl nebijusi konkurence par vietu olimpiskajā bobsleja komandā

Rezultāti ir labāki nekā pagājušajā gadā šajā laikā - pārlūkojis savus pierakstus, pēc pirmā ledus treniņa secināja Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Trīspadsmit bobsleja izlases kandidāti otrdien pirmo reizi pirms jaunās sezonas samēroja spēkus trenažiera iestumšanā Siguldas mākslīgajā starta estakādē.

«Erikson, vēl viena desmitdaļa jānomet! Džoni, kārtīgi jāuzskrien!» nezinātājam, izdzirdot Prūša uzsaukumus, varēja rasties iespaids, ka uz ledus trenējas Zviedrijas vai Amerikas bobslejisti. Ātri gan kļuva skaidrs, ka izlases jaunpienācējs Latvijas rekordists desmitcīņā Edgars Eriņš pārtapis par eriksonu, bet Jāņu liktenis (šajā gadījumā Jāņa Strengas) tāds ir ne tikai bobsleja aprindās, ka viņus itin bieži pārdēvē par džoņiem. Kurzemnieks Prūsis ik pa laikam izmeta kādu zobgalību, vienam otram veltot arī asākus vārdus. Tas tāpēc, ka dažādie raksturi prasot atšķirīgu pieeju - ja kāds jāpaglauda pa spalvai, tad cita virzienā normas robežās jālieto šādiem gadījumiem noderīgā bagātīgā krievu leksika.

Svaram ir nozīme

Pirmais ledus svarīgāks ir stūmējiem, jo cīņa par vietām Latvijas izlasē startēšanai Soču olimpiskajās spēlēs jau rit pilnā sparā. Līdzīgi kā sporta spēļu komandās, arī Prūsim ir pārbaudītas vērtības, par kurām viņam nav šaubu. Piemēram, treneris neslēpj, ka pirmajā divnieku ekipāžā Oskara Melbārža stūmējs būs Daumants Dreiškens, kaut arī testos gados jaunākie stūmēji par dažām simtdaļām jau aizsteigušies priekšā. «Dreiškens gadu garumā ir mūsu stabilākais stūmējs. Daumantu aizvietot ir grūti arī tāpēc, ka viņa «kaujas» svars ir ap 107 kilogramiem. Citiem aizmugurējiem stūmējiem savukārt desmit vai pat piecpadsmit kilogramu mazāk. Tas nozīmē, ka kamanās nepieciešamā svara nodrošināšanai būtu jāliek papildu smagumi.»

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi