Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Spītējot saslimšanas ar Covid-19 skaita pieaugumam, Tokija sola drošas olimpiskās spēles

Tokijas gubernatore Juriko Koike otrdien atkārtoti uzsvēra, ka pilsēta ir apņēmusies sarīkot drošas olimpiskās un paralimpiskās spēles par spīti nesenajam koronavīrusa infekcijas uzliesmojumam Japānas galvaspilsētā.

Uzstāšanās laikā preses konferencē Ārzemju korespondentu klubā Tokijā Koiko uzsvēra, ka veiks "visus iespējamos pasākumus", lai spēles būtu drošas sportistiem un citiem to dalībniekiem.

"Tokijas spēles var arī simbolizēt cilvēcei, kad mēs strādājam kopā, lai uzvarētu šo neredzamo ienaidnieku Covid-19," sacīja gubernatore.

Viņa piebilda, ka Tokijas paraugs būs nākotnes spēļu modelis pēckoronavīrusa pasaulē.

Koike piebilda, ka ir "ārkārtīgi svarīgi" apsvērt turpmāku izmaksu samazināšanu, lai iegūtu japāņu un pārējās pasaules tautu atbalstu.

Japāna līdz šim bija izvairījusies no koronavīrusa uzliesmojumiem tādā mērogā, kā tas vērojams Eiropā un ASV. Tomēr astoņus mēnešus līdz olimpiskajām spēlēm, kuras notiks pirmās, Tokijā pagājušajā nedēļā konstatēts rekordliels ikdienas inficēšanās gadījumu skaits, trīs dienas pēc kārtas fiksējot vairāk nekā 500 jaunu saslimšanas gadījumu.

Koike komentārs tiek sniegts nedēļu pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta Tomasa Baha došanās uz Tokiju un sarunām ar Japānas ministru prezidentu Josihidi Sugu, Koiki un spēļu organizatoriem.

Bahs un Japānas amatpersonas solīja sarīkot atliktās olimpiskās un paralimpiskās spēles Tokijā, neraugoties uz koronavīrusa pandēmiju.

SOK un Japāna martā vienojās atlikt olimpiskās spēles par gadu straujās koronavīrusa izplatīšanās dēļ. Olimpiskās spēles tagad ir paredzēts aizvadīt no 23.jūlija līdz 8.augustam, bet paralimpiskās spēles - no 24.augusta līdz 5.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi